Ugrás a tartalomra

Rendészeti bejárás Martinkertvárosban

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 22. péntek 12:28
Alapvetően csendes és békés a városrész, állítják a rendészeti szakemberek, akik szerdán a körzet képviselőivel bejárást tartottak. A nyugalmat valóban csak elvétve zavarják meg a közösségi együttélés szabályait nehezebben betartó helyiek.
Fotó: Mocsári László

A rendészeti bejárást kezdeményező Cseléné Figula Edina úgy fogalmazott: jól esik kimondani, hogy közbiztonsági szempontból nincs nagyobb probléma a kertvárosban. A központban kezdtük meg utunkat, a Velünk a Város önkormányzati képviselője mutatta, mit sikerült már megoldani a környéken, és milyen feladatok várnak még a 3-as számú választókerület új képviselőjére - a Velünk a Város jelöltje, Sebe-Gazdig Judit mindezeket maga is megtekintette a bejárás során.

Elsősorban a lakossági jelzések alapján választották ki, mely részeit keresik most fel a rendészeti vezetők és a politikusok, köztük a választókerület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedüs Andrea is, aki azt mondta, szeretnék a térség minden problémáját, megoldásra váró feladatát feltérképezni.

- A tapasztalataimat átadom a jelöltünknek. Én magam is úgy gondolom, hogy a városrészre nem jellemzők a nagyobb kihágások. Bízunk abban, hogy ez így is marad, amiért sokat tehet például, hogy öt térfigyelőkamera pásztázza a közterületeket - mondta el a körzetet már országgyűlési képviselőként támogató politikus.

Szilágyi Szabolcs, a Rendészeti Bizottság elnöke kiemelte, egy-egy ilyen bejárásnak az a haszna, hogy információt szerezhetnek a lakosságtól a problémákról, ugyanakkor jelenlétükkel erősíteni tudják a bizalmat, a helyiek szubjektív biztonságérzetét is.

Elmondta, tapasztalataik szerint egy-két olyan család van, akik a közösségi együttélés alapvető szabályait sem tudják betartani. Számos bejelentés érkezett már a környezetükből, ezekre reagálnak a rendvédelmi szervek, és intézkednek.

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója is megerősítette, Martinkertváros és Szirma csendes, békés, nyugodt városrészek. Teljesen más jellegű problémák jellemzőek erre, mint a város más részeire.

- Minimális, és nem is nagy tárgyi súlyú szabálysértésekkel találkozunk: előfordul, hogy nyári estéken a fiatalok közterületen hangosabbak, esetleg szeszesitalt fogyasztanak. Emellett helyenként illegális hulladéklerakás is előfordul - mondta, hozzátéve: a Temes utcában valamivel több problémával szoktak szembesülni: oltatlan kutya, illegális hulladéklerakás, csendháborítás miatt szoktak ide kimenni a rendészek.

- Akkor kapunk pontos képet a területről, és akkor tudunk megfelelő választ adni azokra, ha pontosan tudjuk, mi is a valódi probléma, az hol keletkezik, és milyen jellegű - tette hozzá a rendészeti igazgató, elmondta azt is, hogy éppen ezért rendszeresen megjelennek ebben a városrészben is a járőreik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!