Ugrás a tartalomra

Ha augusztus, akkor jön a rockünnep Perecesen

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. július 19. kedd 21:44
Negyedik alkalommal rendezik meg idén a perecesi rockfesztivált.
A rendezvény évről évre nagy sikernek örvvend. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Ebben az évben is lesz rockfesztivál Perecesen – mondta el lapunk érdeklődésére Andervald György, az Excelsior együttes alapítója, gitárosa, a rendezvény egyik szervezője. A fesztivált augusztus 13-án rendezik, a helyszín pedig a hagyományokhoz híven idén is a perecesi szabadtéri színpad lesz, ahogy az elmúlt három évben is.

A rockünnep egyike volt azon kevés eseményeknek, ami a Covid-világjárvány ellenére sem maradt el 2020-ban és 2021-ben sem. Andervald György elmondása szerint mostanra kezd beérni a rendezvény, amit jól bizonyít az, hogy a fesztiválra minden évben egyre többen kíváncsiak.

- Persze, már az első évben is volt érdeklődés. Sosem felejtem, 2019-ben a rendezvény félidejében állt, mikor fél tízkor elállt az eső, a nézőközönség addig esernyővel a feje felett és esőkabátban hallgatta a zenét. Azután, hogy elállt az eső aztán teljesen megtelt a színpad – emlékezett vissza Andervald György, aki hozzátette, az elmúlt két évben kegyes volt hozzájuk az időjárás, bíznak benne, hogy idén sem lesz ez másképp.

Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Az Excelsior alapítójának hangsúlyozta még, a fesztivál főszervezője a kezdetek óta Kiss Csaba és zenekara, akiknek éppúgy hazai pálya Pereces, mint neki.

A rockfesztivál augusztus 13-án délután három órakor kezdődik. A koncertek sorát a Protokoll zenekar nyitja, őket a Sztrapacska Blues Band, a DeeZEL (ők a Rotor együttes utódzenekara) és az Excelsior követi, végül az estet a Kiss Csaba és barátai zenekar zárja, nekik is hazai pálya Pereces, akárcsak Andervald Györgynek.

Az idei rendezvénynek lesz egy különlegessége még – árulta el Andervald György – a programon ugyanis Zselencz László, becenevén Zsöci, az Edda Művek és a Beatrice révén ismertté vált magyar basszusgitáros, fogja dedikálni és árulni a Zsöci című életrajzi könyvet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!