Ugrás a tartalomra

Karanténba zárta magát? Ők átvállalják a kutyasétáltatást

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. április 24. péntek 17:01
A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesületet még csak egy miskolci kereste fel, de hét önkéntesük továbbra is várja a kutyasétáltatási feladatokat.

Hirbek Edina, az egyesület elnöke elmondta, már csak pár napig tart a feladata a miskolci önkéntesnek. – Karanténba került Miskolc belvárosában egy vizslakeverék gazdája, ezért segítséget kért szervezetünktől. Az önkéntes, aki egyébként pedagógus, naponta kétszer sétáltatja meg az ebet, megbízatása már csak négy napig tart. Fontos, hogy a 65 év felettiek még kutyasétáltatásra se hagyják el otthonukat, ezért önkénteseink szívesen segítenek nekik.

Az egyesület támogatni kívánja a kórházba került gazdákat is. Úgy hirdetik magukat, hogy a kutya ellátásában, sétáltatásában, szállításában, illetve megőrzésében is segítenek.

„Reméljük, hogy kevés munkánk lesz, de ha mégsem, akkor várjuk önkéntesek jelentkezését”, akik akár gép mellett ülve is tudják segíteni a munkát.

A 2016-ban alakult, országos egyesület azért jött létre, hogy védje a kutyatartók érdekeit és népszerűsítse a felelős kutyatartást. Célja, hogy megteremtse a kapcsolattartást minden olyan társadalmi és civil szervezettel, amely tevékenysége bármilyen módon kapcsolódik a kutyázáshoz. Illetve csatornát hozzon létre minden olyan hivatalos szervvel, amely tervezői, döntéshozói és végrehajtói jogkörben van a kutyázást érintő bármely kérdésben.

Segítség kérésére és önkéntesnek jelentkezni a következő helyeken lehet: üzenetben Facebook-oldalukon, az segelyvonal@zoldeb.hu e-mail címen és a +36212620044 telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló