Ugrás a tartalomra

Kerékpáron és lovon is eredményesek a rendészek

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 23. kedd 16:05
Vas és igazi paripán is eredményesek az önkormányzati rendészek. Az egyedülálló kezdeményezések évek óta sikeresek: a miskolci rendészek a lovaknak és a kerékpároknak köszönhetően gyorsabbak és hatékonyabbak, valamint olyan helyre is eljutnak, ahova másképp nem.
Fotó: Mocsári László

Naponta átlagosan 25 kilométert is megtesz Siska Tamás. Önkéntesen választotta a közlekedésnek ezt a módját, mert így sokkal gyorsabb. A sebesség pedig sokszor segít – mondja. A Miskolci Önkormányzati Rendészet rendésze a Miskolc Televíziónak úgy nyilatkozott egy alkalommal, mikor rádión hallották a kollégájával, hogy az Újgyőri főtéren egy kollégájuknak segítségre van szüksége, három perc alatt odaért.

A Miskolci Önkormányzati Rendészetnél több éve van már kerékpáros szolgálat. A két kerék mellett a rendészetnél a négylábúak is ott vannak. A lovas mezőőrök az illegális szemétlerakást, az elhagyott ingatlanokba való beköltözéseket és a lakcímbejelentéseket is ellenőrzik. Ők is választották a lovas szolgálatot.

A MIÖR profiljában a gyalogos és autós szolgálat mellé lépett be a lovas és a kerékpáros járőrrendszer. A lakosságnak pedig tetszik a kezdeményezés.

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója kifejtette: „Az emberek szeretik azt látni, hogy a rendész kerékpáron dolgozik, legalábbis a visszajelzések ezt mutatják. Ez egy környezetbarát feladat-ellátási mód, ugyanakkor hatékony is. Mezőőr kollégáknál ugyanez érvényes, ott annyival speciálisabb a helyzet, hogy lényegesen magasabbról látják az adott környezetet, tehát egy más perspektívából mást is észrevesznek.”

A rendészetnél jelenleg nyolc lovas mezőőr teljesít szolgálatot. Ők a külterületeket járják 2012 óta. A kerékpáros rendészeti szolgálat pedig 2014-ben indult el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!