Ugrás a tartalomra

A magyar Wagner életművéből válogattak

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. augusztus 24. szerda 09:50
Mihalovich Ödön külföldi sikereinek latba vetésével rendkívül sokat tett azért, hogy a magyar zeneélet a nemzetközi zenei vérkeringés részévé váljon. Kedden az ő műveiből adtak válogatást a MAB székházban a Miskolci Kamarazenei Nyár programsorozat részeként.

Hétfőn vette kezdetét, és egészen péntekig tart a Miskolci Kamarazenei Nyár programsorozat, benne ismét érdekes tematikákkal, műsor összeállításokkal. Az idei sorozat programjai között most is jeles évfordulókra reflektáló életmű-keresztmetszetek szólalnak meg, olyan alkotók kompozícióiból válogatva, akik koruk meghatározó művész személyiségei voltak. A koncerteket idén a MAB székházban tartják, kedden délután A magyar Wagner: Mihalovich Ödön címmel adtak válogatást az első, nemzetközi hírnévre is szert tevő szerzőnk Wagner és a nemzeti műzene hatása alatt keletkezett életműkeresztmetszetéből.

Horváth Csongor képgalériája

A program a hét további részében: 

Augusztus 24., szerda, 17:00: A nemzet zenei mindenese: Ábrányi Kornél
Egy magyar Chopin növendék élete a nemzeti zenekultúra kibontakoztatásának szolgálatában, tollal és hangszerrel. Zeneszerzőként az elsők között küzdött a hazai és a nyugat-európai műzene egymáshoz közelítéséért, melyek igen érdekes és szép hangzású zeneművekben öltöttek testet.

Augusztus 25., csütörtök, 17:00: Szépirodalmunk hegedűhangja: Gárdonyi Géza
Irodalmunk csillaga egy egészen ismeretlen oldala felől: mint hegedűs, zeneesztéta, művészeti tanácsadó és zeneszerző. Garantált meglepetésözön!

Augusztus 26., péntek, 16:30: A verbunkos magányos cédrusa: Csermák Antal
A verbunkos triász legeredetibb tagjának, a magyar kamarazene úttörőjének és a Petőfi által is megénekelt magyar művészsors legtipikusabb tragikus alakjának bemutatása a róla fennmaradt legendás történeteken és fennmaradt zeneművein keresztül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!