Ugrás a tartalomra

Balatoni hangulatokkal indul a Miskolci Kamarazenei Nyár

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 22. hétfő 12:54
Hétfőn újra kezdetét veszi a Miskolci Kamarazenei Nyár koncertsorozat, benne ismét érdekes tematikákkal, műsor összeállításokkal. 
Az idei sorozat programjai között most is jeles évfordulókra reflektáló életmű-keresztmetszetek szólalnak meg. Fotó: Horváth Csongor

A Miskolci Kamarazenei Nyár - az elmúlt évek művészeti koncepciójához hasonlóan - idén is egy teljesen egyedülálló összeállítással várja a magyar zenetörténet újra felfedezésre váró alakjait, elgondolkodtató történetek és vetített képanyag kíséretében bemutató sorozatának hallgatóit – írja Flach Antal - MMA ösztöndíjas művésztanár, a sorozat szervezője a rendezvénysorozat facebook oldalán. Az idei sorozat programjai között most is jeles évfordulókra reflektáló életmű-keresztmetszetek szólalnak meg, olyan alkotók kompozícióiból válogatva, akik koruk meghatározó művész személyiségei voltak.

A program

Augusztus 22., hétfő, 17:00: Balatoni hangulatok - CD bemutatóval egybekötött koncert
Hangulatos válogatás másfél évszázad Balatonról írt énekes és hangszeres zenéiből

Augusztus 23., kedd, 17:00: A magyar Wagner: Mihalovich Ödön
Válogatás az első, nemzetközi hírnévre is szert tevő szerzőnk Wagner és a nemezeti műzene hatása alatt keletkezett életműkeresztmetszetéből.

Augusztus 24., szerda, 17:00: A nemzet zenei mindenese: Ábrányi Kornél
Egy magyar Chopin növendék élete a nemzeti zenekultúra kibontakoztatásának szolgálatában, tollal és hangszerrel. Zeneszerzőként az elsők között küzdött a hazai és a nyugat-európai műzene egymáshoz közelítéséért, melyek igen érdekes és szép hangzású zeneművekben öltöttek testet.

Augusztus 25., csütörtök, 17:00: Szépirodalmunk hegedűhangja: Gárdonyi Géza
Irodalmunk csillaga egy egészen ismeretlen oldala felől: mint hegedűs, zeneesztéta, művészeti tanácsadó és zeneszerző. Garantált meglepetésözön!

Augusztus 26., péntek, 16:30: A verbunkos magányos cédrusa: Csermák Antal
A verbunkos triász legeredetibb tagjának, a magyar kamarazene úttörőjének és a Petőfi által is megénekelt magyar művészsors legtipikusabb tragikus alakjának bemutatása a róla fennmaradt legendás történeteken és fennmaradt zeneművein keresztül.

A programokat a MAB székházban (Erzsébet tér 3.) rendezik meg. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!