Ugrás a tartalomra

Még nincs vége a járványnak! A gyerekekre sem veszélytelen a vírus

nor
Utoljára módosítva
2020. április 11. szombat 12:30
Még nincs látható közelségben a járvány vége. Ha kimegyünk, számos tünetmentes ember fertőzhet meg minket is. Dr. Török Lajos házi gyermekorvos szerint a gyerekekre sem veszélytelen a vírus, így húsvét ide vagy oda, a bent lét a legbiztonságosabb ezekben a napokban is.

- Semmi lazítást nem tudok elképzelni, az eredmények is minket igazoltak, ha betartjuk ezeket a szabályokat, amiket a hatóság ajánlott és hozott, hamarabb túlleszünk rajta, de még messze nincs a járvány vége látható közelségben – mondja Dr. Török Lajos házi gyermekorvos.

- Most nem lenne szabad lazítani, akkor sem, ha itt a húsvét és itt a jó idő. Én elhiszem, hogy a gyerekek számára is borzalmas bezárkózva lenni, de semmiképpen se javasolnám a kint létet. Arról nem beszélve, hogy most van abban a stádiumban az ország, hogy szétszórták a vírust, tünetmentes hordozók vannak a környezetünkben, és nem tudjuk, hogy kik. Mi találkozunk velük, és elkapjuk. Ami a köztudatban van, hogy a gyerekekre és a fiatalokra ez a vírus veszélytelen, szó nincs róla. Most nagy türelemre és önuralomra van szüksége a családoknak, hogy ezt az idézőjelben vett sikert tovább tudjuk folytatni.

Jó minőségű maszkot, egyszer használatos gumikesztyűt viseljünk, ha be kell vásárolnunk, az elérhető most már, és természetesen kézfertőtlenítőt pluszba ezek mellé. Időseknek ha vásárolunk, csak tegyük le a pakkot, ne menjünk közel hozzájuk se. Ez a vírus már két méter távolságról okozhat fertőzést. A normál beszédnél például egy, másfél méteres távolságra is eljutnak szánkból a nyálcseppek a környezetünkbe. Ha köhögünk vagy tüsszentünk, az két-három méterre is elszórhatja a vírusokat – figyelmeztet a gyermekorvos.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!