Ugrás a tartalomra

Megnyitották a jubileumi évet Nyékládházán

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 13. péntek 19:47
Idén ünnepli várossá nyilvánításának 20. évfordulóját Nyékládháza. A jubileumi év rendezvényeit a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar újévi koncertjén nyitotta meg Tóth Balázs, a város polgármestere. 
Fotó: Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár

A koncert egyben a jubileumi rendezvények sorát is megnyitja, az év folyamán következő egyes alkalmakra is invitálta a város lakóit a polgármester.

Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság elnökének 95/2003 (VI.16.) határozata 2003. július 1-jén lépett hatályba, amellyel Nyékládháza nagyközségnek városi címet adományozott. Azóta a város évről évre méltó módon megünnepli várossá avatásának évfordulóját. 

Ebben az évben a tervek szerint minden hónapban lesz egy nagyobb, jubileumi rendezvény, amelyek sorát ez a nagy sikerű, teltházas újévi koncert nyitotta meg a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtárban. A napjainkban egyre híresebb fúvószenekar fiatal zenészei mellett hallhatta a közönség Kerekes Dorina Petrát és Magyar Grétát, a város ifjú tehetségeit is énekelni. Az estét operett- és musicalrészletek, polkák, keringők színesítették, s tették igazi ünnepi évnyitóvá.

A rendezvénysorozat egyes alkalmaira, különösen a június végén tartandó Tónapra és a Városnapra mindenkit hazavár Nyékládháza. Mindazokat, akik itt nőttek fel, innen indultak, és egy közösséget alkotnak közös gyökereikkel, nyékládházi kötődésükkel - tudatta szerkesztőségünkkel Spitzmüller Zita a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!