Ugrás a tartalomra

Milyen kiegészítőket érdemes beszerezni, ha “almás” telefonod van?

Utoljára módosítva
2022. október 13. csütörtök 11:17
Az egyik legikonikusabb márka okostelefonját lehet szeretni vagy gyűlölni, de egy biztos: az érdeklődés irántuk sohasem lankad. Sokan képesek már rögtön a bemutató után előrendelni a legújabb modellt, vagy a megjelenéskor órákat várni az üzletek előtt, hogy az elsők között lehessenek büszke tulajdonosai egy ilyen készüléknek.

Ám mivel a rengeteg felhasználó igényei igencsak különbözőek, ezért semmi meglepő sincs abban, ha különféle kiegészítők egész hada kapható az iPhone mobilokhoz. Nézzük is meg, mit érdemes beszereznie egy vérbeli Apple rajongónak!

Autós vagy biciklis tartó

Akár két, akár négy keréken szeled az utakat, a telefonodat biztos sosem hagyod otthon. Hogy utazás közben is biztonságban és szem előtt legyen, szerezz be egy kompatibilis Apple tartót a Tok-Shop.hu-ról! A kínálatban kaphatóak autós, illetve kerékpáros eszközök is, amivel a műszerfalra vagy a bicikli vázára, esetleg a kormányra rögzítheted a mobilodat.

Ez sokkal praktikusabb, mintha a zsebedben van a táskádban tartanád, hiszen ha bejövő hívás vagy értesítés érkezik, akkor nem kell előkotorni a telefont egy rejtett zugból, hanem csak rápillantasz a kijelzőre. Így a figyelmedet végig az úton tarthatod, megfelelve ezzel a biztonságos közlekedés szabályainak. 

De ha már itt tartunk: akár biciklivel, akár autóval közlekedsz, vezetés közben soha ne állj neki a telefonodat nyomkodni! A tartó által szem előtt lesz a készülék, így tudni fogod, milyen értesítés érkezett, ha viszont sürgősen reagálni kell, akkor inkább állj félre, és csak utána vedd kézbe a mobilod! Ha van headseted vagy kihangosítód, akkor a hívásokat menet közben is fogadhatod, de beszélgetés közben se a kijelzőt, hanem az utat figyeld!

Apple Watch

Bár az iPhone-ok többféle okosórával is párosíthatóak, viszont a zárt ökoszisztéma miatt csak nagyon korlátozottan fognak működni. Egy szó mint száz, ha almás telefonod van, ahhoz ugyanilyen márkájú óra dukál! 

Bár egy kicsit mélyebben kell érte a zsebedbe nyúlnod, viszont teljes egészében kompatibilis lesz a telefonoddal, így funkciók egész tárházát nyitja meg előtted. Az órát mondhatni a mobilod kicsinyített másaként használhatod, kezelheted a hívásokat, az értesítéseket, sőt, még fizethetsz is vele. 

AirPods

Ha neked is lételemed a zene, akkor ildomos beszerezned egy fülhallgatót a telefonodhoz, hogy mások zavarása nélkül élvezd a kedvenc dalaidat akár utazás, edzés vagy pihenés közben. Ehhez szintén nem kell kikacsintanod a márka kínálatából, ugyanis remek fül- és fejhallgatókat is forgalmaznak.

Ráadásul a vezetékekkel sem kell bajlódni, hiszen az eszközök Bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a mobilodhoz. Ugye, hogy így már nem is olyan fájó a jack-csatlakozó hiánya?

AirTag

Ha te is abba a táborba tartozol, akik folyamatosan elveszítik a lakáskulcsukat vagy a pénztárcájukat, akkor ez a kis helymeghatározásra szolgáló eszköz nagyon jó szolgálatot tesz majd neked. Csak tedd rá arra a tárgyra, amit követni szeretnél, és mostantól mindig tudni fogod, hol bujkál épp.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!