Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. 03. 03.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 03. péntek 07:33
Péntek hajnaltól több változás is történt a város közlekedésében a ma kezdődő kocsonyafesztivál miatt.

Az összefüggő felhőzet fokozatosan dél felé szorul, este a déli határvidékről is levonul. Az ország északkeleti, északi felében számíthatunk a legtöbb napsütésre, de a felhőzet visszaszorulásával máshol is napsora fordul az idő. A borult részeken gyenge eső előfordulhat, délutántól azonban szűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Levegőminőség

Rendkívül változatosan alakul jelenleg a város levegőjének minősége: a Kiliánban, Újdiósgyőrben vagy a Martinkertvárosban és Szirmán például szennyezett a levegő, de a Vasgyárban és a belváros nagy területén, vagy éppen Hejőcsabán és Görömbölyön megfelelőek a mérési értékek. A Szentpéteri kapuban azonban épp, hogy elfogadható a levegő minősége - olvashatjuk le a pmmonitoring.hu oldalon található térképről.

Útinform

Útlezárás:

Lezárták a forgalom előtt a Patak utcai kavicsos nagy parkolót, a Városháza Hunyadi utcai bejárata előtt lévő parkolóhelyeket, a Kazinczy utca Nagy Imre utcai kihajtójától a Villanyrendőr felé vezető szakaszát, a Régiposta felé azonban továbbra is ki lehet majd kanyarodni.

Szombat reggel 6:30-tól azonban ez utóbbi szakaszt is lezárják, egészen a sarki kisvendéglőig, az autósok a Régiposta utcára fordulva hajthatnak majd tovább. Péntek reggel 6:30-tól lesz érvényben lezárás a Hunyadi utcán a Városháztér felé a Bartók tér sarkától. A Csizmadia közbe, a Kandia utca felé már február 28-án, kedd reggeltől nem hajthatnak be a gépjárművek.

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az odairányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz György utca kereszteződésében sárgán villognak.

A jelzőlámpák az Ilona u. – Malomszög u. kereszteződésben sárgán villognak a Kocsonyafesztivál miatt!

Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Báthori sor 103. és 105.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csehov u. 2.
Csermák A. u. 67.
Csokonai V.M. u.12.
Dorottya u. 6.
Erenyő u. 106.
Katowice u. 25.; 29.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szeretet u. 4.
Tokaji F. 2.
Vasöntő u. 5..
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Úgy érzed, most nagy szükséged van arra, hogy egy kicsit kikapcsolj, félretedd a gondokat, de valaki mégis téged zaklat. Nyugodtan mondd meg neki, hogy most egy kicsit várnia kell.

Bika
Szerencsés helyzetben vagy, mert a családod körében töltheted a napot, és olyasmivel foglalkozhattok, amit mindannyian élveztek. A nagy nevetések megszépítik a napot, és feltöltenek energiával mindenkit.

Ikrek
Kellemes élményekben lehet ma részed, de úgy érzed, mindez még szebb lenne, ha meg tudnád osztani őket valakivel. Talán nem is sejted, de valaki csak arra vár, hogy meghívd őt az életedbe.

Rák
Úgy érzed, végre olyan célt sikerült elérned, amiért régóta dolgoztál, és ami valóban mérföldkő lehet az életedben. Most minden okod megvan arra, hogy büszke legyél magadra.

Oroszlán
Önmagaddal is őszntének kell lenned, ha szeretnéd levinni a tanulságokat abból az esetből, amivel ma szembesültél. Ne hárítsd a felelősséget, de ne is ostorozd magadat. Kezeld higgadtan, a helyükön a dolgokat.

Szűz
Úgy érzed, valaki csak kifogásokat keres, mert nem akarja elismerni, hogy nem végzett el egy munkát, vagy nem úgy végezte el, ahogy az elvárható lenne. Sajnos te nem vagy vevő az ilyesmire.

Mérleg
Egy pénzügyi kérdésre kedvező válasz érkezik, főleg, hogy te már semmi jót nem reméltél az ügyben. Most azonban úgy tűnhet, hogy a régóta folytatott munka végre édes gyümölcsöt terem.

Skorpió
Semmit nem adnak ingyen, mindenért áldozatokat kell hozni, de úgy érezheted, hogy most valami nagyobb árat követel, mint amekkorát te fizetni akarsz érte. Gondold át, hogy megéri-e a dolog.

Nyilas
Ha fáradt vagy, nem csak az agykerekeid forognak lassabban, te is lassabb leszel. Ne hajtsd túl magadat, inkább hagyj időt a pihenésre, akkor később is jobban teljesítesz majd.

Bak
Úgy érzed, valaki, akiről azt hitted, bízhatsz benne, sokkal lazábban kezel egy olyan kérdést, ami számodta nagyon is fontos. Ezek után nem vagy biztos abban, hogy rábízhatod ezeket a fontos dolgokat.

Vízöntő
A túlságosan nagy hajtásnak meg is van az eredménye, itt fáj, ott fáj, és te még mindig nem akarod észrevenni a jeleket. Ideje lassítani egy kicsit, mert a szervezeted nem bírja sokáig ezt a tempót.

Halak
Kiállsz valaki mellett, mert hiszel abban az ügyben, amiért dolgozik. Lehet, hogy ez most neked is kellemetlenségeket okoz, de hosszú távon az elveid téged igazolnak majd, és nem bánod meg a mostani döntésedet.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!