Ugrás a tartalomra

Régiségvásár, mint régen

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 07. vasárnap 15:48
Bár a szájmaszk kötelező volt, ezt nem sokan vették komolyan, a kézfertőtlenítő pontokon azonban szépen fogyott a folyadék. Egy azonban biztos, a régi mustrákat idéző hangulat kezd visszatérni a főutcára. Végh Csaba fotóriportja.

Ahogy például Debrecenben, Nyíregyházán és Egerben, úgy Miskolcon is újra megrendezték a nagy érdeklődésre számot tartó régiségvásárt.

Fotógaléria: Végh Csaba

A helyiek már nagyon várták, hogy újra régi könyvek, antik tárgyak között válogathassanak, szépen megtelt a Centrum és a Városház tér közötti szakasz.

Természetesen a szervezők igyekeztek a járványhelyzetre felkészülni. Mint Braun István, az Erka Art Bt. üzletvezetője és a Miskolci Régiségvásár szervezője elmondta, a standokat úgy alakították ki, hogy a megfelelő távolság meglegyen köztük. Fertőtlenítő pontokat állítottak fel végig a régiségvásár területén. És táblával jelezték, hogy kérik a vásározókat, tartsák meg a védőtávolságot és használjanak maszkot.

– Hellyel-közzel ez meg is valósult, a vásározók közül többen is betartották a szabályokat – mondta.

A lényeg, hogy a régiségvásár újraindult, szerették a vásározók és a vásárlók is, ahogy az megszokott volt.

A szervezők a vásár végén takarítottak, a standoknál elmondták, hogy szemetet ne hagyjanak maguk után a miskolci főutcán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!