Ugrás a tartalomra

Tájékoztatás az anyakönyvi ügyintézés rendjéről

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 15. szerda 16:07
A veszélyhelyzet kihirdetésével összefüggő Kormányrendeletekben foglaltakra figyelemmel Miskolc polgármesteri hivatalában az anyakönyvi ügyintézés során az alábbiakat kérik figyelembe venni:

Az anyakönyvi ügyek intézése céljából személyesen megjelenő ügyfeleket kizárólag abban az esetben tudják fogadni, ha előzetesen egyeztetett időpontban érkeznek a Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálatra.

Időpontot foglalni a 46/512-700 –as telefonszámon lehet.

A házasulandók figyelmét külön is fel szeretné hívni arra a polgármesteri hivatal, hogy házasságkötési szándékot ugyan bármely anyakönyvvezetőnél be lehet jelenteni, ugyanakkor a veszélyhelyzetben meghozott intézkedések hatásfokát csökkenti, ha a házasságkötési szándék bejelentésére és ezzel a házasságkötésre nem a lakóhelyükön vagy ahhoz legközelebb eső településen kerül sor.

Az esküvőket a házasulandókkal korábban egyeztetett időpontokban a Városháza házasságkötő termében tartják. Kérik, hogy a szertartáson a kijárási korlátozásról szóló márciusi kormányrendelet szabályait betartva, szűk családi körben vegyenek részt.

A személyes megjelenést igénylő teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatok felvételére ugyancsak előzetesen egyeztetett időpontban kerülhet sor.

Egyéb anyakönyvi ügyekben kérik, hogy személyes megjelenés előtt tájékozódjanak a 46/512-700-as telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!