Ugrás a tartalomra

Több mint 100 millióból újul meg a Kemény Dénes uszoda

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 31. szerda 14:47
Több mint 100 millió forintos felújításon és fejlesztésen esik át a Kemény Dénes Városi Sportuszoda. A többlépcsős fejlesztés első ütemében bővítették, illetve felújították a wellness részleget és fitnesztermet. A korszerűsítés tovább folytatódik, legkésőbb tavasszal átalakul az uszoda előtere is. Pályázati támogatásnak köszönhetően 2020-ig további, mintegy 100 millió forintos fejlesztés várható.

Mind a sportolók, mind a fizetővendégek érezhetik majd pozitív hatását a Kemény Dénes uszoda többlépcsős felújításának. 8,6 millió forint pályázati forrás és a 2 millió forintos önkormányzati önrész, vagyis 10,6 millió forintból újították fel a wellness részleget. Plusz 20 négyzetméterrel és kondicionáló gépekkel bővült a fitneszterem és nagyobb lett a szauna tér, már infraszauna és szolárium is segíti a test és a lélek regenerációját.

Rakaczki Zoltán sportért felügyelő polgármesteri biztos úgy fogalmazott, ezek a fejlesztések a lakosság igényeit szolgálják, de természetesen a sportolók, elsősorban a vízilabdázók, úszók számára is segítséget nyújtanak a felkészülésben.

Ez volt a többlépcsős fejlesztés első üteme. Mindezek mellett ugyanis egy több mint 100 millió forintos elnyert támogatás is segíti a fejlesztést. Ennek részeként kicserélik az elektromos ajtók elektronikáját és a medence elhasználódott szélét is, valamint ez év végéig új beléptető rendszert építenek majd ki. Legkésőbb tavasszal pedig átalakul az uszoda előtere, hiszen a dísztó bejárat melletti kis részét parkolóvá alakítják.

– Egyeztettünk a korábbi tervezővel, jóváhagyta, hogy lecsapoljuk ezt a részt, és összesen 38 új parkolót alakítsunk ki itt. Ez azért is nagyon fontos, mert a délutáni időszakokban, illetve amikor úszóversenyek, vízilabda-mérkőzések vannak, akkor nagyon szűkös a parkoló kapacitás – emelte ki Rakaczki Zoltán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!