Ugrás a tartalomra

Újabb 36 fertőzött, hétre nőtt a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma

mti
Utoljára módosítva
2020. március 23. hétfő 08:06
Hétfő reggelre hétre nőtt a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma Magyarországon és 167-re a beazonosított fertőzötteké.

A koronavirus.gov.hu azt írta, hogy egy újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el, és újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), számuk 153-ra nőtt. Továbbá 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, és egy 1 vietnámi állampolgár fertőződött meg hazánkban. Az igazolt új fertőzések száma harmadik napja növekszik, március 20-a óta a háromszorosára emelkedett.

Vasárnap viszont újabb gyógyultak is távozhattak a kórházból, így eddig 16 betegnek sikerült felépülnie a fertőzésből. Az aktív koronavírusos esetek száma így jelenleg 144.

A fertőzés miatt karanténban lévők szám 101-re csökkent, a mintavételek száma jelentősen megnőtt, 1072 új mintavétellel 5515-re emelkedett.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint Magyarországon a csoportos megbetegedések szakaszához értünk, nincsenek fertőzési gócpontok, országszerte megjelent a vírus. A szakemberek szerint épp ezért egyelőre nincs is értelme kijárási tilalomról beszélni.

Viszont attól is mintát vesznek, aki ismeretlen eredetű tüdőgyulladással kerül kórházba, ezt Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolta egy vasárnapi kérdésre. Hozzátette azt is, hogy „az influenzajárvány végét éljük, mely szövődménye lehet a tüdőgyulladás” – írja az Index.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!