Ugrás a tartalomra

Volt szó a megye ügyeiről is a megyei közgyűlésen

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. február 10. csütörtök 16:11
Emlékezetpolitikai vitával tarkított ülésen van túl a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

Habár a huszonkilenc megválasztott megyei önkormányzati képviselőből négyen is hiányoztak, a testület döntésképessége nem forgott veszélyben. A több mint húsz napirendi pontot megelőzően senki részéről sem hangzott el hozzászólás, így a kijelölt program szerint vezethette le az ülést Bánné Gál Boglárka elnök. 

Fotók: Juhász Ákos

A megvitatandó pontok listáját a megyei önkormányzat ez évi költségvetéséről szóló rendelet kérdése nyitotta, majd szó esett az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról is. Mindeközben az illetékes bizottságok ismertették az adott előterjesztésekre vonatkozó véleményüket. Ezt követően a kitüntetések alapításáról és az adományozások rendjének módosításáról is voksoltak a küldöttek, de a 2017-2022-es megyei környezetvédelmi program erre az esztendőre vonatkozó végrehajtási tervére is kitértek. Akárcsak az előbbieket, az önkormányzat 2022-es közbeszerzési tervének elfogadását is egyhangúlag szavazták meg a megjelentek. 

Az MSZP-s Gúr Nándor több napirendi pontnál is kifejezte (ellen)véleményét 

Hevesebb disputa azon a kommunizmus áldozatainak szánt emléktábla kapcsán alakult ki, amit a megyei önkormányzat falán kívánnának elhelyezni az előterjesztők. Az ennek mentén generálódott csaknem félórás polemizálásba az ellenzéki politikusok mellett a Fidesz-KDNP frakciójának tagjai is bevonódtak. A Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa és a Demokratikus Koalíció frakcióinak az volt a javaslata, hogy ne csupán a kommunista diktatúrák, hanem a többi huszadik századi rémuralom áldozatainak is álljon az épületben mementó. A konszenzus végül megszületett, a kormánypárti képviselők nem zárkóztak el attól, hogy a későbbiekben azokat is kihelyezzék majd. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!