Ugrás a tartalomra

Átadták a Felsőzsolcai Inkubátorház új épületét

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. október 02. péntek 17:48
A beruházás több mint hetvenmillió forintból, önerővel és bankhitel segítségével valósult meg.
Fotó: Végh Csaba

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a Felsőzsolcai Inkubátorház új szárnyát. Ahogyan arról korábban a minap.hu is beszámolt, a komplexumot még tavaly márciusban kezdték el építeni. Akkor azt írtuk: a létesítmény nem csupán alapterületét illetően lesz nagyobb, de bővül a tevékenysége is, mi több, új munkahelyeket teremt a környéken élők számára.

Az átadón elhangzott, a csaknem hatszáz négyzetméter alapterületen fekszik, és tökéletesen illeszkedik a korábbi épülethez. Hatvani Viktor, az FJK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a Felsőzsolcai inkubátorház már csaknem egy évtizede szolgálja a környéken működő vállalkozásokat.

- Annak idején, amikor létre hoztuk, az volt a szándék, hogy olyan kkv-szektorhoz kis és középvállalkozásoknak biztosítsunk egy lehetőséget kedvező körülmények között bérbe venni csarnok részeket, akik még nem rendelkeznek kellő tőkével ahhoz, hogy saját telephelyet indítsanak. Sikeres volt a dolog, mert viszonylag gyorsan megtelítettük az inkubátorházat – hangsúlyozta.

Kiemelte, az új csarnokban az új csarnokban például orvostechnikai eszközöket is gyártanak majd exportra, de egy egy festékszóró üzem is megkezdi itt a működését.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője fontosnak nevezte az ilyen, és ehhez hasonló, jövőbemutató, innovatív fejlesztéseket. 

- Nagy öröm számomra, hogy itt Felsőzsolcán egy újabb bővítés valósult meg, ez mindenféleképpen azt bizonyítja, hogy a fejlődés a térségben is új lendületet kapott – tette hozzá a politikus.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!