Ugrás a tartalomra

Borsod legjobb biciklisét keresték Komlóstetőn is

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 07. vasárnap 19:31
A Borsod Mountainbike Bajnoka verseny komlóstetői futama vasárnap délelőtt rajtolt el. A helyszín kiváló számos sporteseményhez jó levegője és természeti adottságai miatt.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselő büszke arra, hogy Komlóstetőt választják sok biciklis verseny helyszínéül. – Hála Istennek évek óta keresnek minket a szervezők, mert nagyon-nagyon szeretik Komlóstetőt. Akár az erdőt, akár a mountain bike pályát választják, mindkettő megfelelő helyszín azoknak a kerékpárversenyeknek, amiket meg szoktak rendezni. A mostani egy több fordulós mountain bike verseny egyik etapja. Több mint százan neveztek: Szekszárdtól Szigetszentmiklósig sok helyről érkeztek versenyzők, akik viszik jó hírünket – összegzett a képviselő.

Pázmándi Péter születésétől kezdve Komlóstetőn él. – A kerékpársport, mint húzóág van jelen itt már nagyon régen. Sportegyesületünknek, a terület képviselője és a Factory Aréna hathatós támogatásának köszönhetően újjá tudtuk éleszteni a biciklisportot a városrészben. Idén sikerült elérnünk, hogy a komlóstetői futam részét képezi a Borsod Mountainbike Bajnoka versenynek. Érdekessége a megmérettetésnek, főleg nevéből adódóan, hogy meglepetésünkre nemcsak borsodiak jelentkeztek, hanem más megyéből, sőt, a Felvidékről is vannak versenyzők – mondta el a HOTE Sportegyesület tagja, aki ötletadója volt a komlóstetői futamnak.

Ostorházi Imre gyerekkora óta kerékpározik, és pár éve már fontolgatja, hogy el kellene indulnia versenyen. – Először próbálom ki magamat és mivel a futamot lakóhelyemre szervezték, úgy éreztem, kötelességem elindulni. Nagyon izgalmas pályát jelöltek ki a rendezők, technikai tudásra van szükség hozzá, hiszen felfelé meredek, gyökeres és kavicsos, néhol pedig poros, lefelé pedig sok éles kanyar van és egy-két ugrató.

A felnőttek távja öt kilométer hosszú volt, körülbelül százötven méteres szintemelkedéssel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!