Ugrás a tartalomra

Fegyvere volt, védettségi igazolványa nem

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 31. kedd 12:08
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen fegyveresen elkövetett garázdaság miatt, aki tízfős társasággal az éjszakai órákban egy miskolci szórakozóhelyre akart bejutni, a biztonsági őrök azonban elküldték, mert nem rendelkezett védettségi igazolvánnyal. Távozása során megöléssel fenyegette őket és gáz-riasztó fegyverével rájuk lőtt.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott 2021. júliusában egy éjszaka tízfős társasággal érkezett egy Miskolc belvárosában lévő szórakozóhelyre, azonban a biztonsági őrök nem engedték be, mert nem volt védettségi igazolványa.

A férfi emiatt felháborodott, ordítozni kezdett, mire barátai elvitték a parkolóba azzal a céllal, hogy távozzanak, azonban a vádlott az autóból hirtelen kiszállt, odament a szórakozóhely hátsó kerthelyiségéhez, és az ott tartózkodó emberek, valamint a biztonsági őrök felé azt kiabálta, hogy megöl mindenkit. Ezután elővette a gáz-riasztó fegyverét, és azzal a biztonsági őrök irányába lövést adott le.

Személyi sérülés nem történt.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a gáz-riasztó fegyver egyidejű elkobzásával.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!