Ugrás a tartalomra

Hamarosan átvehetők a nyelvvizsgák miatt beragadt diplomák a Miskolci Egyetemen 

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 15. szerda 15:56
Az előírt nyelvvizsga követelmények teljesítése alól mentesülő diplomákat két körben állítják ki a Miskolci Egyetemen, az oklevelek kiállítását április 20-tól lehet kérvényezni - tájékoztat az intézmény az eddig beragadt diplomák átvételének részleteiről. 

Április 7-én jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy azon hallgatók, akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, nyelvvizsga nélkül is megkapják a diplomájukat. A rendelkezés 75 ezer hallgatót érint. 

A nyelvvizsga hiányában átvehető diploma az egyetemi és főiskolai, alap- és mesterszakos végzettségekre egyaránt érvényes. A döntés vonatkozik minden diplomára - függetlenül a végzés idejétől, egyetemtől, szaktól -, valamint a felsőoktatási szakképzési (FSZ/FOSZK) oklevelekre is. Függetlenül attól, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és attól is, hogy egy vagy több nyelvvizsga hiányzik - ismertette szerdán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. Az idei évi mesterfelvételi eljárásokra pedig a nyelvvizsga-követelményeket is felfüggesztik. A diplomák átvételének részleteiről az intézmények értesítik a hallgatókat. 

A Miskolci Egyetem a honlapján közzétett közleményben ad részletes tájékoztatást arról, hogy mikor és hogyan vehetőek át az előírt nyelvvizsga követelmények teljesítése alól mentesülő diplomák. Ebben az intézmény felhívja a figyelmet arra, hogy csakis akkor állítják ki az oklevelet, ha a hallgató tanulmányi kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett és legkésőbb 2020. augusztus 31. napjáig sikeres záróvizsgát tesz.

Az oklevelek kiállítására két körben kerül sor. Először, április 20-tól azon volt hallgatók oklevelét állítják ki, akik a 2006/2007. tanév I. félévét követően kezdték meg tanulmányaikat. Június 20-tól pedig azok részére állítják ki az oklevelet, akik a 2006/2007. tanév I. félévét megelőzően kezdték meg tanulmányaikat. Az oklevél kiállításának döntő szempontja a képzés megkezdésének ideje és nem a tanulmányok befejezésének ideje vagy a sikeres záróvizsga napja.

Az oklevél kiállítását e-mailben lehet kérni a Hallgatói Központ holnapján található kérelem kitöltésével április 20-tól. A kiállított okleveleket – előre egyeztetett időpontban – a Miskolci Egyetemen személyesen vagy meghatalmazott képviselő útján lehet majd átvenni. Az oklevél átadása-átvétele során pedig a járványügyi intézkedések betartása kötelező. 

A részletes tájékoztató ITT érhető el. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!