Ugrás a tartalomra

Hamisított közvéleménykutatási adatokkal kampányol Veres Pál csapata – Závecz helyreigazítást kér

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 24. kedd 14:55
A hitelességet és tisztességet gyakorta számonkérő „Velünk a Város Egyesület” egy hamis Závecz-felméréssel kampányol. A számok nem Miskolcra vonatkoznak, vagyis Veres Pál gyurcsányista módszereket használó csapata hazugságokat állít. Závecz Tibor, a felmérést készítő cég tulajdonosa ezért több miskolci sajtóorgánumtól – többek között az eszakhirnok.com-tól is – helyreigazítást kért.
Csak annak a statisztikának hisznek, amit maguk hamisítanak?

Veres Pál csapata, a „Velünk a Város Egyesület” lokálpatriótának és civil egyesületnek mutatja magát, miközben valójában ellenzéki pártokat tömörít. Az adatokat szinte minden felületen, Facebook-hirdetésben, közösségi oldalain, kampányújságjában is használta, pedig ezek a számok nem vonatkoztathatóak Veres Pálékra és Miskolcra. Ezt maga a Kutatóintézet közölte az online hírportálhoz eljuttatott helyreigazítási kérelemben. 

„Tisztelt szerkesztőség! Közlöm, hogy hamis állítást tettek közzé az oldalukon, ebben a cikkükben. Ilyen eredményre jutott felmérést cégem nem végzett Miskolcon. A cikkben szereplő állítások teljes mértékben hamisak, azok – egyébként nem is a legutóbbi – országos közvélemény-kutatásnak az összes megyei jogú városra vonatkozó átlagai, amelyeket semmiképpen nem lehet a Velünk a Város Egyesület és a Fidesz miskolci eredményeivel azonosítani. Ezért kérem a cikkhez kapcsolódóan jelen helyreigazításomat közzétenni. Üdvözlettel: Závecz Tibor

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!