Ugrás a tartalomra

Idős és nehézkesen mozgó emberek voltak az áldozatai

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 17. szerda 12:05
A nő a vád szerint Miskolcon két alkalommal is lecsapott idős sértettekre. A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésre tűzte ki a büntetőügyet és fenntartotta a letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő idén januárban és februárban is kirabolt egy-egy idős, mozgásszervi problémákkal küzdő asszonyt Miskolcon. Az első alkalommal egy lépcsőházban támadt a 82 éves sértettre. Az idős nőt ellökte, majd a szatyrából elvette pénztárcáját, az abban található 14 ezer forinttal együtt. A második alkalommal a vádlott egy áruház melletti forgalmas útszakaszon állította meg a 71 éves sértettet, akinek figyelmét elterelve kitépte bal füléből annak arany fülbevalóját.

A letartóztatásban lévő nővel szemben rablás miatt indult büntetőeljárás, a cselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt reális a veszélye a vádlott szökésének, valamint az életmódja is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a Miskolci Járásbíróság a vádlott letartóztatását továbbra is fenntartotta. A bíróság döntését valamennyi fellebbezésre jogosult tudomásul vette. A bíróság szeptemberben tart előkészítő ülést az ügyben – tájékoztatta portálunkat Gyurán Ildikó sajtószóvivő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!