Ugrás a tartalomra

Jön az enyhítés és jön a valódi strandszezon is

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 14. vasárnap 12:02
A létszámkorlátozás mellett már csak a szeszélyes időjárás tarthat vissza minket, hogy csobbanjunk egyet Miskolc valamelyik strandján. A várakozások szerint a Barlangfürdő is hamarosan megnyitja kapuit.

 

Ha az időjárás is engedi, indulhat az igazi strandszezon. Fotó: Mocsári László

Ezer-ezer fő – egyelőre ennyi vendég tartózkodhat maximálisan a Miskolctapolcai és a Selyemréti Strandfürdő területén egyszerre. A vonatkozó rendelet ajánlása szerint személyenként 16 négyzetméter a megfelelő pihenőterületet nagysága. Ezt kell biztosítaniuk a szolgáltatóknak. A medencékben pedig 4 négyzetméter vízfelületet írnak elő fürdőzőnként.

Mint ismert, a kormány döntése alapján május 4-étől a nyitott légterű strandok újra fogadhatják a vendégeket. A borsodi megyeszékhelyen szűk egy hónap alatt végeztek a felkészülési munkával, így május 30-ával nyitottak Miskolctapolcán és Selyemréten is. – A Fürdőszövetség és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által nyújtott iránymutatások figyelembe vételével meghatároztuk azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyek betartásával mind a fürdőzőket, mind a munkatársakat meg tudjuk védeni – mondta el Koreny György, a Miskolci Fürdők Kft. vezetője.

A tapolcai családi medencében 270 fő tartózkodhat egyszerre - Fotó: Mocsári László

A strandolni vágyók testhőmérsékletét belépéskor mérik, és kérik őket, hogy fertőtlenítsék a kezeiket. Kötelező a szájmaszk használata az épületben, ahol kijelölt útvonalon közlekedhetünk. Limitálták az öltözőkben egyszerre tartózkodók létszámát, és a fürdő területén kötelező a papucs használata. Medencékre lebontva is létszámkorlátozásokat vezettek be: a tapolcai családi medencében például 270 fő tartózkodhat egyszerre. Az úszómedencében mindkét strandon 200-200 fürdőző lehet. Figyelmeztető táblákat is kihelyeztek, ezeken arra intenek mindenkit, hogy tartsák be a másfél méteres távolságot, és rendszeresen fertőtlenítsék a kezeiket.

– A hűvös-esős időjárás nem kedvez nekünk. Sajnos még viszonylag kevés vendég vállalja be a strandolást. A törzsvendégeink közül viszont sokan eljönnek, számukra éppen annyi nappal hosszabbítottuk meg a bérleteket, ahány napig a fürdők zárva tartottak a veszélyhelyzet miatt. Az ajándékutalványok pedig egységesen 2020. szeptember 30-áig felhasználhatóak – tette hozzá.

A Barlangfürdő is hamarosan megnyitja kapuit - Fotó: Juhász Ákos ​

A korlátozások enyhítésével reményeik szerint hamarosan megnyit a Barlangfürdő és az Aquaterápia is. Várhatóan a hónap végére befejezik a gyerek- és a csúszdamedence felújító munkáit a Selyemréten, és meg tudják nyitni ezeket is júliusra. Hamarosan tehát mindkét nyitott strandunk minden medencéje használható lesz. Az előírások miatt a dögönyöző és egyéb élményelemek még nem üzemelnek, ezek esetében is várják a szigorítások feloldását.

– Továbbra is kérjük a fürdőző vendégek pozitív hozzáállását a szabályok betartásához, mellyel jelentősen segítik a dolgozók munkáját. Szeretettel várják a pihenni, szórakozni vágyó látogatókat – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!