Ugrás a tartalomra

Már hétszázan tanulnak nyelvet ingyenesen Miskolcon a Szakképzési Centrum szervezésében

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 22. péntek 16:28
Egyre népszerűbb az Európai Unió és a Magyarország Kormánya által támogatott nyelvi kompetenciafejlesztő projekt, melynek keretében Miskolcon és agglomerációjában ingyenesen lehet nyelvet tanulni. A program célkitűzése, hogy 2021-ig minimum ezren vegyenek részt az ingyenes képzésben. Ez a szám minden bizonnyal könnyen teljesül majd, hiszen közel ötven fő már nyáron elvégezte a százhúsz órás tanfolyamot, jelenleg pedig mintegy hétszázan tanulnak ingyenesen nyelvet a program keretében. A képzéseket a Miskolci Szakképzési Centrum szervezi, ezáltal lehetőség van a centrum diákjai számára is részt venni az ingyenes nyelvi képzésekben.

Az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése napjainkban egyre fontosabb, a nyelvtudást kiemelten kezeli az Európai Unió és Magyarország Kormánya is. Támogatásukkal indult el az Idegen nyelvi készségek fejlesztése Miskolcon és agglomerációjában nevű projekt.

A projekt keretében összesen ezren tanulhatnak majd teljesen díjmentesen a Miskolci Szakképzési Centrum szervezésében. A résztvevők fele a centrumhoz tartozó tagintézmények 16. életévüket betöltött diákjai, míg a másik ötszáz fő Miskolcon és környékén élő felnőttek, akik regisztrálnak az ingyennyelv.hu weboldalon és jelentkeznek a nyelvi képzésekre.

A projekt keretében a Miskolci Szakképzési Centrum angol és német nyelvi tanfolyamokat szervez, a képzési idő minden kurzus esetében 120 óra. A képzési szintek közt egyaránt megtalálható a kezdő (alapfokú, A1 szintre hozó), a középszintű (A2, B1), valamint a középfokú nyelvvizsgára felkészítő (B2) képzés is. A nyelvi kurzus a résztvevők számára teljesen ingyenes, beleértve a tankönyvet és az elektronikus tananyagot is.

A nagy érdeklődést mutatja, hogy a nyári intenzív angol és német nyelvi kurzusok mindössze 6 nap alatt beteltek, és a résztvevők 95%-a, összesen 48 fő sikeresen teljesítette a követelményeket és tanúsítványt szerzett.

Az őszi képzésekre még nagyobb volt az érdeklődés. A felnőttek számára meghirdetett csoportok szinte azonnal megteltek. A szervező Miskolci Szakképzési Centrum külön figyelmet fordított arra, hogy munka mellett is lehessen ingyenesen nyelvet tanulni, ezért hétköznap délutáni, valamint hétvégi képzések is vannak. Nagy népszerűségnek örvendtek a centrumhoz tartozó tagintézmények diákjai számára meghirdetett kurzusok is. A centrumos diákok számára külön sávot alakítottak az órarendbe, amikor nyelvet tanulhatnak. Az őszi kurzusok létszámai hamar beteltek, így jelenleg 14 helyszínen folynak képzések, 45 oktatóval és közel 700 fő részvételével. Az ingyennyelv.hu oldalon érhetők el az információk a későbbiekben induló képzésekről.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!