Ugrás a tartalomra

Már a kertek alatt jár a koronavírus

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 25. kedd 14:22
Ausztria után, már Horvátországban is megjelent az új típusú koronavírus.
Fotó: AFP/MIGUEL MEDINA

Az ausztriai Tirol tartomány kormányzója bejelentette, hogy két embert is koronavírus gyanúval regisztráltak. Közben az osztrák hatóságok megerősítették, hogy a vizsgálatok igazolták a koronavírust mindkét esetnél, így már hivatalosan is felütötte a járvány a fejét Ausztriában. A két beteg egyaránt 24 éves, és mindketten Lombardiában jártak nemrég. A fiatalokat az innsbrucki kórházban kezelik - írja az Index.

Horvátországban is van már fertőzött beteg

Andrej Plenkovic horvát kormányfő kedden, a koronavírussal foglalkozó válságstáb zágrábi ülését követően bejelentette, hogy az első fertőzött egy fiatal férfi, aki február 19-e és 21-e között Milánóban tartózkodott. Vili Beros horvát egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a férfit jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, az állapota kielégítő.

Horvátország hétfőn fokozott készenléti állapot vezetett be a koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. A határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik az olaszországi Lombardia, Veneto, Emilia Romagna és Piemont tartományokból térnek haza.

Azokat, akiken valamilyen tünetek mutatkoznak, azonnal kórházba szállítják, hogy lefolytassák a szükséges vizsgálatokat. Azonnali karantént rendelnek el továbbá azok számára, akik magas fertőzési kockázatnak voltak kitéve, mint például a Japánban tartózkodó brit-amerikai üdülőhajó, a Diamond Princess horvát utasai.

A hatóságok vizsgálják továbbá annak lehetőségét is, hogy a zágrábi kórház fertőzőosztályán kívül - az ország más területein - hol tudnának elkülönítési központokat létrehozni.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!