Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.21.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 21. csütörtök 07:52
A hét leghidegebb éjszakájával köszöntött ránk a csillagászati tavasz, de a következő éjszakák során már enged a fagy a szorításából.
Fotók: Osztie Tibor

Időjárás

Ma fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, az északnyugati tájak kivételével napközben átmenetileg el is vékonyodhat, csökkenhet a magasszintű felhőzet. A déli óráktól nyugat felől ugyanakkor megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró. Estétől a Dunántúlon, főként annak nyugati felén, helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat, addig csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, este azonban a Dunántúl nyugati részein északnyugati irányba fordul a szél és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 13 és 19 fok között várható, olvasható a HungaroMet honlapján.

Orvosmeteorológia 

A HungaroMet előrejelzése szerint meleg fronthatás: fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

Levegőminőség

Miskolc nagy részén megfelelő, vagy jó a levegő minősége. Újdiósgyőrben, az Újgyőri piacon és a Városház téren elfogadható értéket mértek a pmmonitoring.hu mérőműszerei. Az Avasalján és Lyukóvölgyben szennyezett a levegő.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit kft. információi szerint:

Az alábbi helyszíneken végeznek kátyúzási munkálatokat munkavégzés, az időjárás függvényében:

Erenyő u.
Szentgyörgy út
Ifjúság útja
Bajcsy-Zsilinszky u.
Kandó Kálmán tér
Forgács A. u.
Bedegvölgy u.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Áfonyás u. 18
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Csokonai u. 98
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Erdő sor 19
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Koppány u. eleje
Kőműves u. 31.,
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Pillangó u. 12
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17

Horoszkóp

Kos 
Ma talán olyan papírmunka, vagy ügyintézés vár rád, amely a jövőd szempontjából fontos lehet, így ne vegyél ezzel kapcsolatosan semmilyen részletet félvállról. Olvass el és értelmezz minden részletet, mert ha jóváhagysz valamit, onnan már nehéz visszacsinálni a dolgokat. Légy résen ma, a saját érdekeidet ugyanis senki sem védi meg helyetted. 
 
Bika 

Ha meg akarod érteni az emberek viselkedésének mozgatórugóit, akkor a lelküket kell megértened először. Ha érdekel a téma, merülj el egy kicsit a pszichológia világában és sok mindenre választ kaphatsz. Most az elméd készen áll olyan dolgok befogadására is, melyek eddig talán elkerülték az érdeklődési körödet. 

Ikrek 

Az, hogy néha megérzel előre dolgokat, hogy megértesz olyasmit is, aminek a részleteivel talán nem is lehetsz tisztában, egy különleges ajándék. Most pedig ez az intuíció nagy hasznodra lehet, hogy eligazodj ebben a fortyogó, gyorsan változó világban. Kövesd hét ma a megérzéseidet, nem fognak megcsalni! Egy érdekes felfedezés vár most rád! 

Rák 

Ha egy rejtélyt szeretnél megoldani, akkor a mai nap igazán alkalmas lehet arra, hogy a titkok nyomába eredj és ehhez nagy segítségedre lehet valaki, akivel mostanában egyre több időt töltesz el közösen. Ügyelned kell azonban, hogy ne ess túlzásokba. Néha ugyanis a dolgok mögött nincsen semmi különleges. Egyszerűen csak az van, amit látsz, vagy hallasz. 

Oroszlán 

Ma egy pletyka érkezhet be hozzád valakivel kapcsolatban, aki kedves a szívednek és talán elsőre egészen hihetőnek fog hangzani a dolog. Mielőtt azonban készpénznek vennéd a hallottakat, győződj meg arról, hogy minden részlete igaz-e a hírnek. Van rá esély, hogy csak részben fedi a valóságot az, amit hallottál. 

Szűz 

Ma, ha lehetőséged lesz rá, igyekezz kitisztítani a fejedet, ha lehet a szabad levegőn és zárd ki mindazt a sok információt, amellyel tele van már az agyad. Kábult és terhelt vagy szellemileg és ez nem is csoda. Szakítsd meg egy kis időre az információk áramlását és csendesítsd le az elmédet. Olyan lesz, mintha egy kicsit újjászületnél. 

Mérleg 

Ma egy problémán, vagy egy rejtélyen járhat az eszed és ha van rá lehetőséged, ki is nyomozhatod, mi van a dolgok hátterében. Lehet ugyanis, hogy most felfedezed, hogy valami mögött, amiben mindenki egyetért, valójában több is rejlik és ez megváltoztathat néhány dolgot a te szemedben. Azért arra ügyelj, nehogy bedőlj valami összeesküvés-elméletnek! 
 
Skorpió 

Az ismeretségi körödben ma valakiről kiderülhet, hogy egészségügyi problémákkal küszködik, emiatt pedig könnyen kerülhet nehéz helyzetbe. Ha teheted, igyekezz a támogatásodról biztosítani és segíts neki azzal, hogy megosztasz vele olyan információkat, amely a hasznára lehet. Ilyen helyzetben az összefogás nagyon sokat érhet és még a felépülést is segítheti. 

Nyilas 

Ma igyekezz a fontos feladataiddal mielőbb végezni, mert elképzelhető, hogy egy váratlan esemény, vagy hír miatt a nap második felében elfoglalt leszel, vagy pedig a figyelmedet valami más, nagyon fontos dolog köti majd le. Különösen azokra a dolgaidra legyen ez igaz, melyek papírmunkát, vagy hivatali ügymenetet igényelnek. 

Bak 

Néha a körülöttünk zajló események, vagy híre arra késztetnek bennünket, hogy mi magunk találjunk magyarázatot és az ismereteink között lévő hézagokat saját ötletekkel töltsük meg. Ez általában nem okoz túl nagy problémát, de most óvakodnod kellene attól, hogy te próbálj magyarázatot adni a világ körülötted zajló eseményeire. Hidd el, nem az történik, amire gondolsz és a valóság egyszerűen csak az, amit te magad is tapasztalsz. 

Vízöntő 

Ma egy fontos, elveszett dolgot kereshetsz nap közben, ami lehet egy tárgy, amelyre szükséged van és elkeveredett valahol, de az is elképzelhető, hogy egy érzés az, ami hiányzik és úgy érzed, már soha nem tér vissza. Bármi is legyen az, elő fog kerülni, de talán máshonnan, vagy más formában, mint ahogyan arra számítasz. 

Halak 

Valami eltűnik az életünkből és az ezzel kapcsolatos események olyan gyorsan követik most egymást, hogy szinte lehetetlen azt minden részletében követni. Talán nem is kell minden egyes elemére odafigyelned a folyamatnak, sokkal fontosabb arra koncentrálnod, hogy most itt az alkalom, kitalálhatod, kifejlesztheted önmagad egy új verzióját. Tedd meg, kezdj bele ma! 

Forrás: alon.hu 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!