Ugrás a tartalomra

Nehéz időkben ismerik el a legjobbakat 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 14. csütörtök 13:28
A miskolci villamosközlekedés 125 éves fennállásának alkalmából kitüntetett MVK-dolgozókat fogadta Veres Pál polgármester csütörtök délelőtt. 
Fotók: Horváth Csongor

Az évforduló alkalmából rendezett múlt keddi ünnepségen a közlekedési társaság a legmagasabb elismeréseit osztotta ki. A 2000-ben alapított Meszléri Zoltán díjat azok a főállású szakemberek kapják, akik legalább egy évtizede dolgoznak a vállalatnál, és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végeznek a közösségi közlekedés érdekében.

Szaniszló György közvetlenül nyugdíjazása előtt áll. 1990 óta csoportvezetőként, forgalmi üzemmérnökként is dolgozott, 1997-ben villamosvezetői tanfolyamát épp a másik kitüntetett segítségével teljesítette. – Folyamatos fejlődés és változás jellemezte a vállalatot ezekben az évtizedekben, sokkal korszerűbb lett minden – fogalmazott.

Berta József villamosvezénylési csoportvezetőként dolgozik az MVK-nál. 1983-tól kezdve éveken át vezetett villamost, majd szakoktató, később közlekedési tiszt lett, de a forgalombiztonsággal is foglalkozott. 1987-től forgalmi vezetői státuszban a villamosvezetők oktatása a feladata. Egész élete a miskolci villamosközlekedéshez köti, a cég közlekedési múzeumának létrehozása is a nevéhez köthető.

A díjazottakat vendégül látó Veres Pál rámutatott: a tömegközlekedést olykor érő kritikákat a cég dolgozói az utasoktól sokszor közvetlenül kapják meg, mindezzel együtt hihetetlen odaadással, fegyelemmel és magas színvonalon végzik munkájukat. A polgármester szerint büszkék lehetünk arra, hogy a város speciális szerkezete ellenére – a jelenlegi anyagi lehetőségeket és utasigényeket figyelembe véve is – ilyen minőségben tudják kiszolgálni a lakosokat a vállalat munkatársai. – Bízom abban, hogy a tömegközlekedés jelentősége tovább fog nőni – összegzett a városvezető. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!