Ugrás a tartalomra

Nem baj, ha hideg napközben a radiátor

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. március 14. kedd 10:17
Teljesen normális jelenség, hogy napközben hűvösebbek a radiátorok. Baj akkor van, ha csörög és zörög.

Az elmúlt hetekben sokan keresték a Miskolci Hőszolgáltató Kft. Műszaki Ügyeletét azzal kapcsolatban, hogy hűvösebbnek érzik a radiátorokat, mint ilyenkor az elvárható lenne.

Hivatalosan május 15-ig tart a fűtési idény, ugyanakkor a szokatlan enyhe időjárás miatt előfordulhat, hogy a nappali órákban hűvösebbnek érezhetjük a radiátorokat. – Ez teljesen normális, ugyanis a MIHŐ Kft. összes hőközpontja automatikus szabályozórendszerrel van ellátva, ami azt jelenti, hogy a külső hőmérséklethez alkalmazkodva a melegebb órákban a radiátorokban keringtetett fűtővíz hőmérséklete lecsökken, viszont az éjszakai órákra, amikor a levegő lehűl, akkor a víz természetesen teljesen felmelegszik a radiátorokban ezzel biztosítva a gazdaságos és környezetkímélő fűtésszolgáltatást – magyarázta Bernáthné Barczi Judit

A MIHŐ Kft. koordinációs főmunkatársa kitért arra is, hogy ilyen esetekben nem szükséges felhívni a műszaki ügyeletet, hiszen az automatikus fűtésszabályozás természetes folyamat. Abban az esetben viszont, ha a radiátor nem melegszik fel egyenletesen és csörgő-zörgő hangot hallat, akkor levegő kerülhetett a fűtési rendszerbe, és légtelenítésre van szükség. A problémát ilyen esetben el kell hárítani. Amennyiben ez nem történik meg, korrózió miatt kilyukadhatnak a vezetékek.  – Az épület belső fűtési rendszere a lakók saját tulajdona, így amennyiben az hibásodik meg, akkor a közös képviselő ad tanácsot, hogy melyik szakcég végzi el a javítást – figyelmeztet Bernáthné Barczi Judit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!