Ugrás a tartalomra

„Nem feledkeztünk el róluk” – egészségügyi szakdolgozóknak segít az önkormányzat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 15. szerda 19:07
Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara mellett a Szeretet Alapítvány „Csilla Bárónő” Szeretetotthonának és a Miskolci Autista Alapítványnak is segített a miskolci önkormányzat.
Fotó: Juhász Ákos

Maszkokat és kézfertőtlenítőt kapott Miskolc önkormányzatától a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete. Az adományt szerdán délben vette át Dulibán Lászlóné, a helyi szervezet elnöke Varga Andreától, a város alpolgármesterétől.

Dulibán Lászlóné érdeklődésünkre elmondta, a koronavírus-járvány miatt sok időst engedtek haza a kórházból, emiatt az egészségügyi szakdolgozók munkája is több lett. A múlt hónapban Miskolcon kétszáznál is több beteget láttak el.

– Mi sürgősségi ellátást végzünk: infúziós terápia, bekötözés, hólyagkatéterezés, ennek ellenére nagyon sok a feladat, és ami a fertőzés kockázatot jelenti, az pontosan az, hogy a kollégák a betegeket a lakásukon látogatják. Emiatt számukra elengedhetetlen a védőfelszerelés, a folyamatos utánpótlás biztosításához pedig az önkormányzat hozzájárulása is nagy segítség – hangsúlyozta.

Fotó: Juhász Ákos

Nemcsak a Egészségügyi Szakdolgozói Kamarát segítette a miskolci önkormányzat, a városházán történt átadót követően az alpolgármester a Szeretet Alapítvány „Csilla Bárónő” Szeretetotthonát és a Miskolci Autista Alapítványt is felkereste. Varga Andrea a két intézménynek szájmaszkokból és tisztítószerekből álló csomagot adott át.

– Nagyon fontos számunkra, hogy segítsük az otthonápolási szolgálatokat éppúgy, mint a bentlakásos otthonokat működtető civil szervezeteket. Természetesen tudjuk, hogy saját hatáskörben folyamatosan gondoskodnak ők is a tisztítószerek, szájmaszkok beszerzéséről, viszont tapasztaljuk, hogy ezek beszerzése most nagyon nehézkes. Akkor könnyebb a helyzet, hogyha nagyobb adagot próbálunk beszerezni, így az önkormányzat most azoknak a szervezeteknek próbál segíteni, akik korábban jelezték felénk, hogy problémákba ütköznek. Azok a civil szervezetek, alapítványok, egyesületek nagyon fontos feladatot végeznek, akik sérült embertársaink ellátásáról gondoskodnak, és szeretnénk, ha ezekben a nehéz időkben is éreznék: nem feledkeztünk el róluk – tette hozzá.

Fotó: Juhász Ákos

Az önkormányzathoz nemrég húszezer darabos védőmaszk-szállítmány érkezett, amiből az alapellátásban dolgozó fogászokhoz is jut a napokban. Néhány héten belül pedig a miskolci családok is mosható, többször használható maszkokat kapnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!