Ugrás a tartalomra

A tigrisek voltak a nap sztárjai az állatkertben

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 29. hétfő 15:44
A tigrisek napján nem csupán küllemüket lehetett megcsodálni. Mindent meg lehetett tudni a nagymacskákról. Kiderült, ki a vezér a miskolci állatkertben, és láthatták az érdeklődők azt is, milyen macskaügyességgel mozognak a nagy termetű állatok.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Ha sikerül a harapás, akkor egy pillanat alatt leválik a csontról a hús. Megmutatták az állatkert tigrisei, hogy milyen veszélyesek is ők, ha prédát szimatolnak. A magasan levő áldozatok sem okoznak nagy problémát. Egyetlen gyors mozdulat és a nagymacskák már a fa tetején vannak. 

Az egyik kis látogató, Knapec Panna elmondta, megfigyelte már, hogy milyen ügyesen másznak fára a házi cirmosok is. – Most azt mondta a néni, hogy ha teletömik a gyomrukat, akkor nagyon lusták. 

Amíg étel van a fán, addig viszont nincs lustaság. A zsákmányszerzés után már sokkal békésebbek lettek az állatkert szibériai tigrisei. Egy laza mozdulat és a csont már el is tört a hatalmas fogak között. A látogatók örömére a szibériai tigrislányok ma igazán aktívak voltak. Nem is csoda, hiszen borjúborda volt a mai menü.

Kövesdi Kinga zoopedagógus úgy nyilatkozott, nagyon örültek ennek az ételnek. – Szemmel láthatólag aktívak voltak. Egyikük, Meme bátrabban viselkedett a látogatók előtt. Személyiségükből is adódik, hogy ő megmutatta a karmait, a hangját is hallatta, úgy viselkedett, mint egy igazi tigris vadászat közben. Valószínűleg őt jobban izgatták a finomabb falatok. Mira pedig megvárta, amíg leesnek a földre ezek a kis husifalatok, és onnan próbált magának csenni. 

A tigrisek nemzetközi napját 2010 óta ünneplik július 29-én. A valaha élt kilenc tigrisfaj közül három már kihalt, de a maradék hat is veszélyben van. Szibériai tigrisekből vadon például mindössze négy-ötszáz egyed él. A világnap a veszély mellett arra is felhívja az emberek figyelmét, hogy milyen különleges állatok a tigrisek, és azt is kiemelik ilyenkor világszerte, hogy mit tehet az ember a faj megmentéséért.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!