Ugrás a tartalomra

Beszélgetés Szunyogh László főépítésszel – Avasi Kvaterka Online

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 23. csütörtök 09:35
Szunyogh László, Miskolc város főépítésze lesz az Avasi Kvaterka vendége április 25-én, szombaton délután 5 órától. Az eseményt a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán követhetjük élőben.

A főépítésztől előzetesen, e-mailben lehet kérdezni (avasikvaterka@gmail.com), egyebek közt a történelmi Avas víz- és csapadékelvezetéséről, illetve a pincesor egyéb beruházásairól. A Facebook-eseményt már létre is hozták, ITT tekinthető meg.

Szunyogh László, Miskolc város főépítésze. | Minap-archív, fotó: Mocsári László

Mint arról korábban beszámoltunk, a kialakult járványhelyzet miatt az Avasi Kvaterka programsorozatot idén – rendhagyó módon – nem az Avas lankáin, hanem az online térben rendezik meg. Ezúttal otthon kvaterkázhatunk a nappaliban, az erkélyen vagy akár a kertben, de ugyanúgy együtt kóstolhatjuk meg a bükki nedűket a borászokkal, koccinthatunk a zenészekkel, és részesei lehetünk a különleges kvaterka hangulatnak.

A szervezők célja, hogy otthonmaradásra buzdítsanak mindenkit, valamint, hogy ehhez megfelelő programot biztosítsanak – ezzel is segítve a megelőzést és lassítva a vírus terjedését. Emellett segítik a nehéz helyzetbe került helyi borászokat, enyhítve a bortermelők kárát, ugyanakkor a vírus ellen küzdő segélyszervezetek ellátó munkáját is támogatják – tudtuk meg a rendezvény szervezőjétől, Burgony Pétertől.

Fotó: Végh Csaba

Az Avasi Kvaterka Online-t április 25-én, szombaton tartják, de már 18-a óta meg lehet rendelni a bükki borászok borait, hogy mindenkihez időben odaérhessenek a kóstolnivaló nedűk. Az avasikvaterka.hu oldalról egy héten keresztül 20-30 százalékos kedvezménnyel rendelhetőek meg hét bükki borászat borai, amit házhoz is szállítanak az otthoni kvaterkázáshoz. Április 23-a csütörtöktől pedig a borok mellett miskolci éttermek kínálatával is bővül a választék az oldalon, amelyek szintén megrendelhetőek a kanapéfesztiválra.

Rendelésünkkel a vírus ellen küzdő segélyszervezetek ellátó munkáját is támogathatjuk. Az Avasi Kvaterka szervezője, a Szent György-hegy Alapítvány támogatói jegy formájában gyűjt pénzt a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) részére, megrendelésenként minimum 1000 forint értékben. A további támogatói felajánlásokat a Szent György-hegy Alapítvány Takarékbank 54600353-16011384 számú számláján tudják fogadni.

Az online műsor április 25-én, szombaton 17 órakor kezdődik, és egészen éjfélig tart az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán és YouTube csatornáján. A szobakoncertek keretében fellép az Agyagbanda, Ildi Rider és a Bari Lacika trió. Szintén 5 órától Miskolc főépítészével, Szunyogh Lászlóval online lehet beszélgetni. És mindeközben persze indulhatnak a borkóstolók, ahol együtt lehet kvaterkázni a borászokkal a kanapékon. Otthoni poharakba kerülhetnek Hajdu Roland, Hetedhét Pince, Gallay Kézműves Pince, Sándor Zsolti, Palmetta Pincészet, K. Tóth Szabolcs, Mezei Szőlőbirtok és Pincészet nedűi.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!