Ugrás a tartalomra

Pakusza: Semmilyen szövetséget nem kötünk a balliberális ellenzékkel - számítok a jobbikos szavazók voksaira

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 24. szerda 16:31
A balliberális ellenzékkel és egykori pártjával is kizártnak tartja az együttműködést Pakusza Zoltán. A Mi Hazánk Mozgalom miskolci polgármesterjelöltje szerint a Jobbik teljesen egy platformra került azokkal, akik ellen 2002 és 2010 között küzdött. A Miskolci Naplónak adott villáminterjúban a perecesi önkormányzati képviselő azt mondta: a tisztességes, korrupciómentes munkában hisz és számít a jobbikos szavazók támogatására is az októberi önkormányzati választáson.
Fotó: Juhász Ákos

- Pénteken bejelentette, hogy a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltjeként elindul az októberi önkormányzati választásokon, Miskolcon. Önállóan indul, vagy elképzelhető szövetségkötés más ellenzéki pártokkal?

P.Z.: - Önállóan indulok. Miskolcnak olyan gazdasági problémái vannak, amik már a 2002 és 2010 közötti időszakban is feszítették ezt a várost. Gondolhatunk például a az országos átlag alatti bérekre, a belső migrációra, de akár a kórházösszevonásokra is. Így nyilvánvaló, hogy annak az időszaknak a balliberális pártjaival nem fogunk szövetségre lépni – nyilatkozta Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke.

- Mi az oka, hogy elzárkózik a Jobbikkal való szövetségkötéstől is? 

P.Z.: - Én alapvetően rendszerkritikus politikusnak tartom magam, így kezdtem a pályámat is, így határozom meg magunkat is. Azt gondolom, hogy a Jobbik teljesen egy platformra került a balliberális oldallal. Vagyis most azt látjuk, hogy jelenleg a Jobbik azok mellett a pártok mellett áll, akik 2002 és 2010 között irányították ezt a várost.

- Egy évvel ez előtt még a jobbikos választók szavazataira számított a miskolci 2-es körzetben, ahol ön volt a legnépszerűbb ellenzéki jelölt. Most kiknek a voksaira számít.

P.Z.: - Ez egy összetett kérdés, én alapvetően soha nem szoktam kategorizálni a szavazókat pártpolitikai preferenciáik alapján. Képviselőként és polgármesterjelöltként is azt gondolom, hogy mindenkit tudok képviselni. Alapvetően azoknak az embereknek a szavazatára számítok, akik a munkám szerint ítélik meg az elmúlt kilenc évben nyújtott önkormányzati képviselői tevékenységem; gondolok itt a korrupciómentességre, vagy arra, hogy sok esetben a város érdekeit a párt érdekei elé tudtam helyezni. Akiknek ez szimpatikus, akiknek ez referencia, akik a korrupciómentes, tisztességes politizálást választják, én azoknak az embereknek a szavazataira számítok. Emlékezhetünk rá, hogy 2014-ben országgyűlési képviselőként indultam, akkor alapvetően mindenki úgy gondolta, hogy a „futottak még” kategóriában leszek, és majdnem megnyertem a körzetet. Én abban hiszek, hogy a munkát tisztességesen és becsülettel el kell végezni és annak előbb-utóbb eredménye lesz.

Fotó: Mocsári László

- Ön azt mondta, hogy a Jobbik változott ön viszont ugyan ott áll, ahol politikai pályafutása kezdetén, ugyan azokat az elveket vallja, ebből kiindulva egykori jobbikos szavazói követhetik önt? 

P.Z.: Én azt gondolom, hogy ilyen tekintetben igen. Én leginkább azokra a tapasztalatokra szeretek támaszkodni, nem a választási matekra, hanem arra, hogy sokat vagyok az emberek között, a véleményük eljut hozzám. Azt gondolom, hogy a jobbikos szavazóknak jelentős része tudja támogatni azt a munkát, amit az elmúlt kilenc évben elvégeztem. A politikának a legnagyobb problémája az, - és nem csak ma, hanem harminc éve -  hogy átszövi a korrupció, eközben én egy olyan politikus vagyok,  akinek nincsenek közéleti korrupciós botrányai. Ez egy választó számára vonzó dolog lehet. Én elszámoltam a rám bízott képviselői alappal minden egyes választóhoz eljutott, hogy mire költöttem a közpénzt. Ma azt látom, hogy a politikusok esetében leginkább a bizalmi viszony hiányzik a politikus és a választó között és ez kell megerősíteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!