Ugrás a tartalomra

Állásbörze: fizikai munkától az innovatív lehetőségekig

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 25. szerda 09:57
Könyvelőtől a gépkezelőig több tucat állást ajánlottak az álláskeresőknek Miskolcon. A város és a kormányhivatal közös állásbörzéjén szakmunkára és magasabb beosztásokba egyaránt kerestek munkavállalókat. A 2017-ben indult foglalkoztatási program terve az volt, hogy öt év alatt kétezer embert von be a munka világába a borsodi megyeszékhelyen. Ezt a számot alig két év alatt sikerült elérni.
Fotó: Juhász Ákos

Könyvelő, járműfényező vagy csőszerelő. Csak a Miskolc Holding Zrt. több tucat állást kínált. Volt, aki azért érkezett, mert azt fontolgatja, hogy munkahelyet vált. 

- Szétnézni jöttem, megkerestek e-mailben, telefonon is, voltam már program résztvevő, most jelen pillanatban van munkahelyem, dolgozom, de gondoltam, hogyha tudnak jobbat ajánlani, akkor miért ne válthatna az ember – nyilatkozta Diószegi Andrea.

Többek között a Vodafone, a 112, a Ten Pao és a Spinto Hungária Kft. is kitelepült az állásbörzére, ahol szakma birtokában egyszerű volt jó ajánlatot találni.

 - Érettségivel rendelkezem, több szakmával, valamilyen adminisztrációs munkára szeretnék majd jelentkezni, felvételt nyerni. Úgy gondolom, hogy itt elég sok ajánlat van, széles körben vannak munkáltatók – nyilatkozta Dósa József Istvánné.

A város 2017-ben indított foglalkoztatási programot a kormányhivatallal közösen. Ez már a negyedik állásbörze volt, ahol a munkáltatók és álláskeresők találkozhattak.

-  Sok munkaajánlat van itt, fizikai munkától egészen a vezetői-, középvezetői státuszig. Ugyanakkor egyre több lehetőség nyílik mérnöki vagy magasabb szintű, innovatív állásokra is. A Miskolci Egyetem is szorosan együttműködik velünk és ők is elkezdték már a toborzást, hamarosan kint leszünk más állásbörzéken is. Erről Várnai Beáta, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója nyilatkozott a Miskolc Televíziónak. Ez a program már több éve tart, hárommilliárd forint kormányzati támogatással, a kormányhivatallal közösen dolgozunk azon, hogy hatékony segítséget adjunk az álláskeresőknek és a munkáltatóknak.  Az a tapasztalatunk, hogy ma Miskolcon csak az nem talál munkát, aki nem akar dolgozni, itt is rengeteg álláslehetőséggel találkozhattak az idelátogatók. Ezen felül a projekt keretében várjuk azokat az álláskeresőket is, akiknek tanácsadóink segítségére is szükségük lehet: például az interjúra való felkészítésben, és többek között önéletrajzírásban.

A program célkitűzése az volt, hogy 2021-re kétezer ember kerüljön be a munka világába. Ezt a számot alig két év alatt már megközelítette a program.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!