Ugrás a tartalomra

Cseppenkénti segítség - újabb adományt kapott a GYEK

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. november 02. csütörtök 15:35
Idén 30 éves a Béres Gyógyszergyár karitatív tevékenységét koordináló Béres Alapítvány a Teljes Életért. Ebből az alkalomból Segítsünk együtt! címmel egy különleges vállalati aktivitást indítottak, amelynek részeként - a gyógyszergyár dolgozóit is bevonva - tíz közhasznú szervezetet támogatnak Béres Csepp adománnyal.
Fotók: Kézdi Ákos

A támogatott szervezetek között szerepel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) Intenzív Osztálya. A felajánlást sajtótájékoztató keretében adta át a szervezet csütörtökön.

Szabó Miklós, a kórház orvosigazgató-helyettese kiemelte, az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményeként igyekeznek folyamatosan fejleszteni: épületek újulnak meg, frissítik az eszközparkot, a gyógyszertárukban pedig a legújabb és legmodernebb készítményeket biztosítják.

- Azonban a mi forrásaink sem végtelenek, ezért hálásak vagyunk minden kívülről jövő segítségért, ami szerencsére egyre több, köszönhetően a társadalmi összefogásnak és a vállalati támogatásoknak. Utóbbiak között fontosak a gyógyszergyárak, és köztük is kiemelkedő partner a Béres Gyógyszergyár - méltatta a mostani támogatót az orvosigazgató-helyettes.

Kónya Csaba, a Béres Gyógyszergyár Zrt. orvosigazgatója úgy fogalmazott, 1993-ban "az általános emberi értékek iránti elköteleződés" hívta életre az alapítványukat. Ami a megalakulásától kezdve nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az elesetteken, a rászorulókon segítsen.

- Ennek a megnyilvánulása az a több mint 200 ízben nyújtott támogatás, ami az egészségügyi intézmények mellett például az oktatást, a kultúrát, a hitéletet, vagy éppen a szociális szférát is érintette - sorolta, hozzátéve: a régió a cég számára kiemelten fontos, hiszen például az alapító a Szabolcs vármegyei Záhonyban született.

A mostani felajánlást - több doboz Béres Cseppet - a GYEK kapta meg. Sólyom Enikő vezető főorvos véleménye szerint a gyógyszergyár neve összeforrt a kitartó munkával és azzal, hogy ha az ember egy jó célért küzd hosszú időn át, akkor annak biztosan meglesz az eredménye.

- Ezt az eredményes munkát látom abban is, hogy segítenek másokon. A felajánlott gyógyszer fontos, hiszen vitamin- és nyomelem tartalmánál fogva segíti a szervezet regenerációját és ellenállóképességét - ecsetelte.

Ormay Cecília, a Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, alapítványuk is több mint 20 éves már, általában műszervásárlásra, tudományos képzésre, a szakdolgozók menedzselésére fordítják a felajánlott összegeket. A mostani adomány a kis betegeik, illetve munkatársaik egészségét szolgálja majd.

További hírek

Olvasnivaló