Ugrás a tartalomra

Kamerák pásztázzák már a turbót, és hamarosan a Szinvát is

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 16. vasárnap 07:48
A turbókörforgalomhoz új térfigyelő kamera került ki, és hamarosan a rendre illegális hulladéklerakóként használt számozott utcák mögötti patakpartot is egy ilyen eszköz pásztázza majd egy közgyűlési döntés értelmében.

Több fontos előterjesztés mellett a térfelügyeleti kamerarendszer bővítéséről is döntöttek a városatyák a márciusi közgyűlés alkalmával. Jelenleg mintegy 330 kamera képét figyelhetik meg a Miskolci Önkormányzati Rendészet alá tartozó térfelügyeleti központban, a mostani korrekcióra és bővítésre tett javaslat tíz ilyen eszközt érint.

- Minden új kamera a város közbiztonságát szolgálja - hangsúlyozta már a Miskolc Televízió Kilátó című műsorában a rendészeti vezető.

Vincze Csaba kiemelte: a számozott utcák végén, a Szinva partján rendszeresen illegálisan raknak le hulladékot, ezért indokolt, sőt: "elengedhetetlenül szükséges" ide kamerát helyezni. Hamarosan, akár már napokon belül kikerülhet az új eszköz.

Kamerát helyeztek ki a Szentpáli, valamint a Szemere Bertalan utcai buszmegállóba és a Tapolcai elágazáshoz is. Engedélyeztetés alatt áll a Bruckner Győző és a Tinódi utca kereszteződésébe tervezett kamera kihelyezése, a Budai József utcánál pedig forgathatóra cserélik a fix kamerát, itt a rendszert már kiépítették, csak a forrásra várnak.

A Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében található turbókörfogalmat pedig immár két térfigyelő kamera pásztázza.

- Úgy gondoljuk, hogy a jóérzésű embereket megnyugtatja az eszközök kihelyezése, amik egyúttal a megelőzést is szolgálják, hiszen komoly visszatartó erővel bírhatnak - mutatott rá Vincze Csaba, hozzátéve: a rendészet "készen áll arra", hogy minél több kamera képét fogadja és kezelje.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!