Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.02.17.) – időjárás, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 17. szombat 08:05
Szombaton és hétfőn is érkezik egy-egy front, de lényeges változást nem okoznak majd időjárásunkban. Legfeljebb felhősödéssel és kisebb esővel járnak, jelentős lehűlés nem társul hozzájuk. Marad az enyhe idő. A hétvége sok csillagjegy számára pihentetően telik majd, de nem lehet mindenki nyugodt.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Délelőttre a pára- és ködfoltok feloszlanak, a napos, fátyolfelhős időt követően északnyugat felől hidegfronti vastagabb felhőzet érkezik, átmenetileg beborul az ég. Északnyugatról délkelet felé többnyire gyenge esőt okozó keskeny csapadéksáv vonul végig, amely mögött délután gyorsan szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére általában 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Levegőminőség

Miskolc nagyobb részén jó vagy megfelelő a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint. Szennyezett a levegő minősége Görömböly Lavotta utcán, az Avasalján, a Megyei kórház területén, a Kassai úton, a Sajó hídnál, Martinkertvárosban az óvodánál és az Alföldin. A legrosszabb értéket a Szentpéteri kapuban mértek a műszerek. Ott erősen szennyezett a levegő minősége.

Horoszkóp

Kos (március 21. - április 20.)

Szombaton váratlan dolgok történhetnek, erre jobb felkészülni. Ez jó is lehet, de rosszat is jelenthet, az viszont biztos, hogy fenekestül felforgatja majd az egész életedet. Ha veszteség érne, merj gyenge lenni, az élet sokszor vesz el, de cserébe mindig kapunk valamit. Meg kell tanulnod hálásnak lenni azért is, amit elvesztettél.

Bika (április 21. - május 20.)

Tombol benned az érzés, hogy bizonyíts a világnak, pedig ez teljesen szükségtelen. Ha úgy érzed sok előnyben volt részed az életedben, csak fogadd el, és adj tovább belőle minél többet, ez sokkal többet ér, mint a fölösleges versengés. Ha viszont épp ellenkezőleg vagy a dologgal, ne feledd, hogy te is érsz annyit, mint bárki más.

Ikrek (május 21. - június 21.)

Szombaton igencsak önostorozós kedvedben lehetsz, amiért nem tart ott az életed, ahol régebben elképzelted. Itt az idő kicsit lelassítani, és átgondolni, hogy mi minden miatt lehetsz hálás valójában, és hogy az élet igazából sokkal többet adott, mint ahogy te azt számon tartod. Félre kell tenned az elégedetlenkedést, hogy végre igazán megindulhass előre.

Rák (június 22. - július 22.)

Szombaton nagyon mélyen magadba kell nézned, amilyen mélyen csak tudsz, lényed lényegéig kell leásnod. Ez nem könnyű, de fel kell ismerned, hogy totális tévedésben élsz azzal kapcsolatban, hogy ki is vagy valójában. A dolgot kezdheted azzal, hogy például felvállalod a legőszintébb vágyaidat, bármilyen meredekek, elrugaszkodottak is legyenek azok.

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)

Hétvége van, és te mégis a munkáddal bajlódsz? Talán valamit rosszul csináltál, ennek nem így kellene történnie, ez egészen biztos. A szeretteid sem repdesnek az örömtől, sokkal nagyobb szükségük lenne rád, mint gondolnád. Róluk se feledkezz meg. 

Szűz (augusztus 24. - szeptember 23.)

A szerelem illata terjed a levegőben, és téged bizony könnyen le is dönt a lábadról. A változást a környezeted is észleli, ne csodálkozz, ha megjelennek körülötted az udvarlók vagy a potenciális kiszemeltek. A tettek mezejére kell lépned, magas hőfokon lángol benned a tűz.

Mérleg (szeptember 24. - október 23.)

Régi terveket hajszolsz, lehet ideje megállnod átgondolni, hogy még mindig akarod-e? Az ember sokat változik az úton, és lehet, hogy már csak görcsből csinálod, de nem ez a szíved vágya. De az is lehet, hogy még mindig benned lobog a tűz, csak mostanában inkább pislákol - ez esetben ideje lángra lobbantani.

Skorpió (október 24. - november 22.)

Szombaton úgy teszel a legjobbat magadnak, ha kihasználod a rendelkezésedre álló energiát, bármennyi is legyen az. Ha nagyon takaréklángon égsz nem baj, abból is ki lehet hozni a maximumot, sőt, meg fogod látni hogy a erőt valójában nem hogy elfogyna, hanem megduplázódik majd. A kérdés csak az, hogy hajlandó vagy-e megtenni a kezdőlépést? 

Nyilas (november 23. - december 21.)

Ma nagy kenyértörésre kerülhet a sor, és ha ez mégis elmaradna, akkor még februárban számíthatsz rá, hogy bekövetkezik. Egy hozzád nagyon közel álló személyről van szó, akivel már régóta nem találjátok a közös hangot - a legjobb, ha tényleg elengeditek egymás kezét.

Bak (december 22. - január 20.)

Megfontolt vagy a legtöbb helyzetben, és ez ezen a szombaton sincs másként. Ma főleg a szerelem kérdésében juthatsz nagy felismerésre, miután alaposan átgondolod a helyzetedet. Lehet itt az ideje új szintre emelni a párkapcsolatodat, de az is lehet, hogy itt valaminek hamarosan véget kellene vetni.

Vízöntő (január 21. - február 19.)

Számodra mindenki egy nyitott könyv - legalábbis ebben a hónapban. Már-már úgy érzed, mindenkinek meg tudnád írni a napi horoszkópját, annyira kiélesednek az érzékeid, de ne ess abba a hibába, hogy mindentudónak érzed magad. Jobban jársz, ha csak akkor beszélsz, mikor kérdeznek is - meg fogsz lepődni, hogy mennyien veszik észre rajtad ezt a mai változást.

Halak (február 20. - március 20.)

Kéretlen tanácsok záporoznak feléd, a hócipőd tele van már vele, hogy mindenki jobban tudja mit és hogyan kellene csinálnod. A nagy hangzavarból azonban néha kiszűrődhetnek olyan hangok, amiket érdemes nem csak fontolóra venni, hanem akár követni is. Neked kell ezeket felismerned.

Forrás: promotions.hu

További hírek

Olvasnivaló