Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.16.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 16. szombat 08:07
A hétvégén érkező hidegfront több helyen, éjszaka a nyugati, északnyugati tájakon, szombaton már keletebbre is okoz esőt, záport. Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. A jövő hétre gyengül a nappali felmelegedés, és egyre inkább nő a fagyveszély.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Délutánig borult lesz az ég, és nyugat felől egyre több helyen előfordul eső, zápor, napközben a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. Késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet, olvasható a HungaroMet oldalán.

Orvosmeteorológia

A NungaroMet előrejelzése szerint Hétvégén az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Levegőminőség 

Miskolc nagy részén elfogadható a levegő minősége, a pmmonitoring.hu adatai szerint. Szennyezett értéket mérőműszerek a vármegyei kórház területén, a Városház téren, a Népkertben, az Avas II. ütemében, Görömbölyön, a Lavotta utcában, Selyemréten, Martinkertvárosban, valamint Lyukóvölgyben.

Horoszkóp

Kos

Ha egy erő, amely tőled független, most áldozatokat követel tőled, add meg neki, amit kell és ne próbálj kibúvót keresni. Vannak helyzetek, amikor meg kell adni a királynak, ami a királyé. Ne feledd azonban, hogy minden, ami ezen felül a kezedben van, az a tiéd és rajtad múlik, hogy mihez kezdesz vele. Ne azt nézd hát, ami elveszett, törődj azzal, ami megvan neked! 
 
Bika 

Vannak helyzetek, amikor döntéseket hozni egy nehéz helyzetben, amelyben senki nem tud a segítségünkre lenni. Ma egy magánjellegű ügyben lehet szükséged arra, hogy ellentétesen cselekedj ahhoz képest, mint amit a szíved és a lelked diktál. Ma azonban a józan eszedre és a bölcs előrelátásodra kell hagyatkoznod, még ha ez nehezedre is esik. 
 
Ikrek 

Ma tegyél meg mindent annak érdekében, hogy körülötted a körülmények ellenére is jó legyen a hangulat! Vigyél egy kis színt a napi rutinba, legyen mindenkihez néhány kedves szavad és igyekezz mindenben a pozitívumot keresni! Legyen neked minden pohár most félig tele! Mindenki hálás lesz ezért, meglátod!  

Rák 

Néha egy kényelmetlen, vagy megszokottól eltérő helyzetben érdemes lehet ugyanilyen megszokottól eltérő megoldásokban, viselkedésben is gondolkodni. Engedd hát ma szabadon a fantáziádat és találj ki valami újat, szokatlant, legyen az akár csak az, miként készítesz el egy ételt, vagy milyen módon végzed el a munkádat. Légy kreatív! Most van ennek itt az ideje! 
 
Oroszlán 

Ha valamikor szükség lehet arra az innovatív, kreatív gondolkodásra, amely a te egyik jellemződ, akkor ez az időszak most van. Dobd hát sutba a megszokott rutint és engedd szabadjára a fantáziádat! Kipróbálnál valami újat? Mikor, ha nem most? Vágj hát bele, kísérletezz és meglátod, a siker nem marad ma el! 
 
Szűz 

Néha bizonyos dolgok éppen akkor történnek meg, amikor senki nem igazán számít rájuk és veled ma éppen valami ilyesmi történhet ma. Készülj fel hát mentálisan arra, hogy ma hirtelen kell döntened valamiről, amikor egyszer csak a semmiből eléd kerül egy lehetőség, vagy kinyílik egy ajtó. Vajon lesz benned annyi lélekjelenlét, hogy lépj egyet váratlanul? 

Mérleg 

A te igazi trükköd a problémák leküzdésére az a belső erő, amit a legváratlanabb helyzetekben is mozgósítani tudsz. Készülj fel arra, hogy ma szükséged is lesz erre a képességedre, mert talán lesz valaki a környezetedben, akinek elkél a támogatás tőled lélekben. Légy azonban felkészülve arra is, hogy nem lesz könnyű dolgod. A gyökerek ugyanis elég mélyre hatoltak. 

Skorpió 

Ma egy hír, vagy bejelentés érkezhet be hozzád, amelyre már egy ideje számítani lehetett és ez néhány dolgot megváltoztathat az életedben. Mielőtt azonban reagálnál a dolgokra, nézz utána alaposan és reálisan, hogy mindez mit hozhat a te személyes életedbe. Nem biztos, hogy pont ugyanúgy kell viselkedned ugyanis neked is, mint a tömegnek körülötted. 

Nyilas 

Ma szükséged lehet egy közvetítőre, vagy valamilyen segítségre ahhoz, hogy egy problémádat meg tudd oldani. Ha így van, ne habozz segítséget kérni, hiszen a közeledben bőven akad olyan, aki örömmel áll a rendelkezésedre. Te tudod a legjobban, milyen sokan az adósaid, hiszen eddig rád másoknak mindig lehetett számítani. 

Bak 

Lehet, hogy ma úgy érzed, hogy valaki a környezetedben nem hallgat eléggé rád, pedig a véleményed fontos lehet számára. Legyen ez bármilyen bántó, vagy okozzon benned bármilyen frusztrációt is, ne feledd, hogy légy bármennyire is jóindulatú, aki nem hagyja, azon nem lehet segíteni. Összpontosítsd az energiáidat oda, ahol van értelme cselekedned! 

Vízöntő 

Ma olyan helyzetbe kerülhetsz, amely megoldásához nemcsak a józan eszedre, hanem a fantáziádra is szükséged lehet. Engedd hát szabadon a képzeletedet, mivel egy váratlan helyzet, melynek megoldásában senkinek sem lehet rutinja, pont egy olyan kreatív elmét igényel, mint amilyen te vagy. 

Halak 

Mindened megvan, amire igazán szükséged van, még ha ezt néha te nem is érzékeled, vagy gondolod így. Próbáld hát a mai napban megkeresni a pozitívumot, különösen most, amikor a kapcsolataidnak különleges jelentősége van az életedben. Igyekezd megtartani a kötelékeket még az olyan helyeken is, ahol ez most valamiért sokkal nehezebb, mint általában. 

Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!