Ugrás a tartalomra

MiNap-indító(2024.03.07.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 07. csütörtök 08:08
Mély lélegzet: még a levegő is kitisztult Miskolcon a Kocsonyafesztiválra!

Időjárás

Jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Több helyen számíthatunk záporra, esőre. A délelőtti órákban az északkeleti magasabban fekvő helyeken halmazállapot-váltás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő - írja csütörtök reggeli előrejelzésében a HungaroMet.

Levegőminőség

Miskolcon többnyire megfelelő a levegő minősége, de két mérőponton, a tapolcai vízműnél és Görömböly Lavottán ennél rosszabb eredményt mutatkozott a reggeli órákban – írja a pmmonitoring.hu oldal.

Útinform

A Miskolci Városgazda Facebook-oldalán arról tájékoztat, hogy csütörtökön félpályás terelésre lehet számítani a következő utcákban:

Közlekedési információk a reggeli órákban:

Parkolás a Kocsonyafesztivál területén

A Kocsonyafesztivál ideje alatt, március 07. – március 11. közötti időszakban lezárásra kerül a gépkocsiforgalom elől a Kandia utca, valamint a Városház tér 9-11 mögötti köves parkoló.
A területre szóló "kedvezményes lakossági parkolási engedéllyel" a környező utcákban lehet parkolni:
A Kandia utca esetén (Dr. Antall József park, Csengey utca, Arany János utcán a Corvin utca-Szemere utca közötti szakaszon).
A Városház tér 9-11 mögötti köves parkoló esetében a Pátria szolgáltatóház mögötti területet lehet igénybe venni.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Árok u. 29
Árok u. 52.
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Hajós Alfréd u. 16
Kavics utca 34
Kőműves u. 31.,
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Pillangó u. 12
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10

Horoszkóp

Kos (03.21.–04.19.)
A mai napon kikerül valaki vagy valami az ön életéből. Vegye észre, hogy ez a személy vagy dolog mennyire nem illett már az ön életébe – úgy lökődött szinte ki belőle, mint ahogy az idegen testeket távolítja el a szervezetünk.

Bika (04.20.–05.20.)
Kímélje ma magát, legyen elővigyázatos, mert ezen a napon sérülékenyebb a külső támadásokkal, fertőzésekkel szemben! Kockázatvállalás helyett ma kényeztesse magát, legyen kedves önmagához, és ha talál rá 20-30 percet a napban, akkor egy kicsit csendesedjen el, figyeljen befelé akár meditáció, akár mozgás/tánc/séta közben


Ikrek (05.21.–06.21.)
Korábban el sem tudta képzelni, hogy egy bizonyos dolgot hogyan fog tudni fenntartani, és lehet, hogy ma megint meginog, de a nap végére kiderül, hogy ön erősebb, mint gondolná. Megy ez továbbra is, tudja csinálni tovább, mert belátja, hogy érdemes. Kitartás, ne adja fel!

Rák (06.22.–07.22.)
Egy olyan érzés vagy gondolat kavarog önben, amit egy nemrégiben történt esemény váltott ki. Vigyázzon, mert még eléggé nyers önben a friss reakció: ne cselekedjen elhamarkodottan mostani érzései alapján! Ehelyett inkább emésztgesse még egy kicsit a dolgot, aludjon rá, meglátja, idővel tisztábban kezd majd látni!

Oroszlán (07.23.–08.22.)
Különleges nap ez a mai az Oroszlán számára: mintha ma páncélt viselne. A negativitás, a felesleges kritikák-beszólások szinte lepattannak majd ma önről, és ha fókuszál, könnyen haladhat majd előre a célja felé a mai napon, senki és semmi sem tudja önt megállítani.

Szűz (08.23.–09.22.)
Ahogyan ma ön bánik valakivel, ugyanazt a bánásmódot fogja visszakapni az illetőtől az egész tavasz során. Ez a nap ugyanis nagyon meghatározó nap lesz a kettejük kapcsolatában, és az illető sokáig nem fog tudni vagy akarni innen továbblépni.

Mérleg (09.23.–10.22.)
A tervezésre-szervezésre igen alkalmas nap ez a mai a Mérleg csillagjegyben születettek számára. Ma csomó döntést hozhat a jövővel kapcsolatban, és ez az a nap, amikor megvan önben az ehhez szükséges energia és bölcsesség. Lásson neki bátran!

Skorpió (10.23.–11.21.)
Néhány nagyobb kihívást kínál a nap, lesznek stresszes-megerőltető pillanatok, de vegye észre, hogy ugyanakkor megvan önnek az a menedéke is, ahol meghúzódhat, megnyugodhat, kipihenheti magát, új erőre kaphat! Legyen hálás ezért a menedékért és használja ki!

Nyilas (11.22.–12.21.)
Ma felismeri, hogy egy olyan játékot játszott egy ideje, amelynek a tétjével nem volt pontosan tisztában. Most, hogy tudja, hogy mi forog kockán, mit veszíthet, mit nyerhet, érdemes még egyszer végiggondolnia, hogy belevesse-e magát még jobban a játékba, vagy inkább szálljon ki belőle az első lehetőségnél.

Bak (12.22.–01.19.)
Ha a mai napot egy utazásként fogjuk fel, akkor a Bak most egy olyan útszakaszhoz ért, ahol viszonylag ritkák a pihenőhelyek. Ha talál egy leállási lehetőséget, feltétlenül használja ki, nyújtózzon egyet és tankoljon, mert ki tudja, hány kilométer múlva lesz a következő alkalom!

Vízöntő (01.20.–02.18.)
Különösen zavarja önt ma minden, ami ipari, ami tömeggyártott, ami nem kifejezetten az öné, ami nem kifejezetten önnek szól, hanem csak úgy rásózták önre is, mint millió és millió másik emberre, aki túl lusta, túl szegény vagy túl buta ahhoz, hogy tegyen valamit a helyzet ellen. Ez az a nap, amikor minden korábbinál nagyobb az igénye arra, hogy a saját útját járja, hogy saját maga legyen, hogy a saját életét élje: tegyen is így!

Halak (02.19.–03.20.)
A múlt nyúl vissza a Halak csillagjegy szülötteiért ezen a napon egy teljesen váratlan módon. Egy alak figyelmezteti arra, hogy van valami, ami a múltban indult ugyan, de még nem zárult le teljesen – figyelje a jeleket, hogy milyen üzeneteket kap ma a múltból!

Forrás: 168.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!