Ugrás a tartalomra

Csütörtökig még érvényben van a harmadfokú hőségriasztás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 15. hétfő 11:01
A meteorológiai előrejelzésekre tekintettel az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást meghosszabbította, így az július 18. (csütörtök) éjfélig érvényben van.
Fotó: Mocsári László

Harmadfokú hőségriadót akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. 
 
Miskolc önkormányzatának megrendelésére a MIVÍZ Kft. a Centrum Áruháznál, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren is vizet oszt a járókelőknek. Emellett párakapuk is segítenek a forróság elől enyhülést keresőknek a Centrum Áruháznál és a Szent István – téren – tudatta közleményében az önkormányzat sajtó osztálya. 
 
A nagy melegben fogyasszunk több folyadékot, lehetőség szerint tiszta vizet. Érdemes kerülni a kávé, az alkohol és a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A bőr védelméről sem szabad megfeledkezni, Az UV sugárzás okozta leégés ellen naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban védekezni.
 
A hőség az egészséges szervezetet is megterheli, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A szakemberek mindenkit arra kérnek, hogy aki teheti, ne tartózkodjon hosszabb ideig a napon, különös tekintettel a legmelegebb órákra. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!