Ugrás a tartalomra

Ikonikus EDDA-dalok az Adyban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 14. vasárnap 20:28
Hét egykori EDDA-tag idézi meg a zenekar legfényesebb korszakait július 27-én az Ady Endre Művelődési Házban.

A nyár zenei csemegéjének ígérkezik a július 26-án Budapesten, a Barba Negrában és a július 27-én Miskolcon, az Adyban tartandó „Zártosztály találkozó”, ahol talán utoljára lehet – így együtt - találkozni a színpadon bakancsos EDDA-tagokkal. Ezen a két koncerten fellép az Amerikából hazalátogató Barta Alfonz, valamint Zelencz László, Csapó György és Fortuna László is. A két gyémántlemezes korszak legismertebb huszonkét dala hangzik el a Kölyköd voltamtól a Gyere őrültig. Hét egykori EDDA-tag együtt idézi meg a csapat két legfényesebb korszakát.

A zenekar megszűnése után több mint huszonöt évet élt Svájcban Barta Alfonz, mielőtt az Egyesült Államokba költözött. Ez alatt összesen három alkalommal állt össze a teljes bakancsos EDDA: 1990-ben a tízéves, 1995-ben a tizenöt éves, majd 2000-ben a húszéves jubileumra. A billentyűs most kifejezetten a koncertek miatt látogat haza a tengerentúlról.

- Zserbó és Csuka felvette velem a kapcsolatot, így jött össze az első, 2015-ös közös bulink. Csodás érzés úgy együtt zenélni, hogy mindenki tudja a dolgát, azaz nem kell hetekig próbálni előtte - fogalmazott a zártosztályos zenészekkel való kapcsolatáról. - Úgy érzem, egy-egy ilyen ritka fellépés teljesen visszahozza a „régi szép idők” koncertérzését. Mintha a feloszlástól nem is telt volna el ez a rengeteg idő. Negyvenegy év? Hihetetlen! Ki se merem mondani – tette hozzá.

Arról, hogy ez lesz az utolsó ilyen koncert, ahol hét egykori EDDA-tag együtt zenél, úgy fogalmazott: "ez az „utoljára“ eléggé rossz érzést keltő szó, ami ebben az esetben azt jelenti, nem lehet tudni, hogy a következő időszakban, mondjuk három éven belül, kivel, mi fog történni."

- Fogalmam sincs arról, amikor majd betöltöm a hetvenedik évemet, ismét haza tudok-e jönni, vagy valami olyasmi történik velem, ami miatt ez nem valósulhat már meg. Ezért mondtam, hogy „talán utoljára“ lépünk fel így együtt, vagyis a három egykori „bakancsos” egy színpadon - hangsúlyozta Barta Alfonz.

A miskolci koncerthez egy emléktábla-avató is kapcsolódik, ugyanis aznap a volt EDDA-próbaterem egy Poptörténeti emlékponttáblát fog kapni. Ezen természetesen Zselencz László is jelen lesz, ugyanis az ő egykori házuk fáskamrájában működött az a legendás próbaterem. – Rengeteget próbáltunk abban a teremben. Ott alakultak ki a jól ismert EDDA-számok az első három nagylemez idejéből – tette hozzá Barta Alfonz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!