Ugrás a tartalomra

Ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret a futópálya állapota miatt

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 12. péntek 12:26
A tartósan fennálló magas hőmérséklet olyan hibát okozott, amely veszélyeztetné a repülés bizonságát.
Debreceni repülőtér kifutópályája / Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

A repülőtér közleményben közölte az MTI-vel, hogy csütörtök este 18 órakor végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik súlyos hibát észleltek a pálya felületén. A legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva - a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek. A munkálatok - időjárási körülmények függvényében - legalább egy hetet vesznek igénybe - tudatták. 

Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utazóközönséget tájékoztathassák - jelezte a repülőtér.

A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve utazási irodáknál! 

A hiba elhárítását haladéktalanul megkezdték, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb végezzenek a javításokkal, és újra fogadhassák az utasokat - írták a közleményben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!