Ugrás a tartalomra

Kincsqeresésre fel!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 15. hétfő 17:56
A Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság idén is virtuális kincsesládák keresésére invitálja a Tisza-tóhoz érkezőket.
A "kincsesládák" a térkép alapján megtalálhatók /Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei annak érdekében, hogy valóban felhőtlenül teljen a vakáció, még 2022. év nyarán virtuális kincsesládákat helyeztek el a Tisza-tó körüli kerékpárúton. A játékos kincskereséséhez idén újból nyereményjáték is társul. A program akkor és idén is a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg – olvasható a police.hu-n.

A kis táblákra elhelyezett, számozott ládák a mellékelt térkép alapján egyszerűen megtalálhatók. A nyereményjátékkal egybekötött játékos keresgélésre szeptember 15-én éjfélig van lehetőség, de a „prevenciós kincsesládák” ezután is felkereshetők.

A játék kezdeteként a számozott ládákat meg kell keresni, majd leolvasni a QR kódot. A sorrend tetszőleges, de javasolt a számozást követni. Az ötödik ládán lévő kód egy anonim kvízjátékhoz vezet, amelyhez a nyereményjáték is kapcsolódik. A kérdésekre könnyedén lehet válaszolni, ha előtte megtalálták és leolvasták a ládák kódjait, amelyek bűn- és balesetmegelőzési ajánlásokhoz vezetnek.

Az ötödik ládánál ki kell tölteni a kvízt, majd az utolsó kérdés után megjelenő versikét e-mailben be kell küldeni a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság e-mail címére. Javasolt egy telefonos elérhetőséget is közölni, hogy a sorsoláson részt vehessenek. Fontos, hogy a kvíz anonim, valamint a küldés gombbal a megfejtés nem érkezik meg automatikusan, csupán a válaszok helyessége ellenőrizhető le.

A szervezők a megfejtést beküldők közül sorsolással választják ki a nyerteseket. Beküldési határidő: szeptember 15.


Borítókép: Tisza-tó, Sarud /Fotó: Nagy-Hankó Krisztina

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!