Ugrás a tartalomra

A magyar bokszoló egy meccsre van az éremtől

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 01. csütörtök 17:17
Hámori Luca bebunyózta magát a negyeddöntőbe a párizsi olimpián.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca csütörtökön simán, egyhangú pontozással legyőzte ausztrál ellenfelét, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a párizsi olimpia női ökölvívótornáján és már csak egy siker választja el az éremtől - jelenti az MTI.

Hámori az ír Grainne Walsh elleni sikerrel mutatkozott be Párizsban.

"Lehet, azt gondolták, hogy kis fiatal pályakezdő vagyok és lehet alábecsültek, de az első menetben szerintem sikerült meglepnem, és megmutatnom neki, hogy nem is vagyok annyira kislány. Ez a meglepetés pedig akkora hatással volt rá, hogy utána már elvesztette a fonalat" – idézi az MTI Hámori Lucát, aki az M4 Sportnak nyilatkozott az összecsapás után. 

A magyar sportoló nyolcaddöntőben a negyedik kiemelt, Óceánia-bajnok Marissa Williamsonnal csapott össze, és imponáló teljesítménnyel fölényes győzelmet aratott.

A boksz történetének első magyar női olimpikonja a következő körben a világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Heliffel küzd meg szombat délután. Helifet tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárta a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteron-szintje.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!