Ugrás a tartalomra

A tapolcai ősparkot máris sokan felkeresik

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. június 15. csütörtök 09:07
A jó idő egyre több látogatót csal ki Miskolctapolcára, ahol az őspark fejlesztéséhez kapcsolódó munkálatok hamarosan befejeződnek. Ott jártunkkor az elkészült részeken már szívesen sétáltak a fiatalok, a padokon napfürdőztek szépkorú hölgyek, néhány gyermek pedig nagy izgalommal kutatta fel a park több pontján kihelyezett miniatűr bronz szobrocskákat.
Fotók: Juhász Ákos

Szerda délelőtt már hétágra sütött a nap, szinte csábított arra, hogy az ember kimozduljon otthonról, ha megteheti egy munkanapon. Miskolctapolca különösen vonzó helyszín a sétákhoz, nézelődéshez a jó levegőn, fák és virágok között, szinte a Bükk lábánál. Nem is árválkodtak üresen a padok a parkban, egy egész osztály szervezett ide kirándulást erre a napra, a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból. 

A kilencedikesek magától értetődő természetességgel vették birtokba a padokat, asztalokat, és fogyasztották el ott a reggelit vagy a tízórait az árnyas fák alatt. Örültek a közelben, a sétány mellett elhelyezett vízcsapnak is, ahol kezet moshattak a falatozáshoz, és újra tölthették a kulacsaikat is. 

Az egyik diák, a miskolci Zorger Léna kérdésünkre elmondta, hogy nagyon tetszik neki a park, szerinte napról napra egyre szebb lesz. „Szeretek ide eljönni, voltam már itt többször. Most az osztállyal is megnézzük az elkészült részeket, aztán megyünk majd bob szánkózni. Én a bobtól kicsit félek, úgy hogy valószínűleg csak nézni fogom a többieket.”
Osztálytársa és barátnője Lekner Szimonetta, aki Alsódobszáról jár Miskolcra tanulni, egyetértett Lénával: „Én régebben voltam itt, azóta teljesen átalakult ez a park, sokat változott a felújítás alatt és elég jól néz ki szerintem. Nekem a legjobban a tó körüli rész tetszik, az egészen hangulatos.”

A Szemerések körbejárták a kihelyezett különböző tájékoztató táblákat is és nagy érdeklődéssel olvasgatták a rajtuk lévő információkat. Úgy tűnt, ezek az attrakciók népszerűek lesznek, csak úgy, ahogy a miniatűr bronz szobrocskák, a kicsinyített diósgyőri vár, a DVTK címeres futballcipő, a mókuska vagy a tó mellett felfedezhető halacska és társaik. 

Török Tibor és felesége Tünde Szegedről érkeztek, lassan, ráérősen andalogtak az ősparkban, élvezve a látványt. „A megújulás mindig jó. Tetszik, ahogy ez a park most átalakult. Mi egy olyan tíz-tizenöt évvel ezelőtt voltunk itt legutóbb és nagyon nagy a fejlődés azóta. Ezek az új pavilonok is jól néznek ki, ahogy az egész sétány is látványos. Most a Barlangfürdőt fogjuk kipróbálni. Sajnos szombaton már nem leszünk itt, amikor éjszakai szauna szeánsz lesz, de ezt majd legközelebb bepótoljuk. Biztos, hogy vissza fogunk ide jönni. Akkorra még szebb lesz a környezet” – tudtuk meg Tibortól. Tünde hozzátette: „Szép ez a hely, ez a sok gyönyörű fa és a jó levegő. Bejárjuk ezt a környéket, bükki túrát is tervezünk, talán eljutunk Aggtelekre is. Miskolcra később mindenképpen visszatérünk.”

És még sok érdekes fotó a galériában. Kattints a képre!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!