Ugrás a tartalomra

Advent a szimfonikusokkal

MKJ
Utoljára módosítva
2020. november 28. szombat 16:43
A Miskolci Szimfonikus Zenekar muzsikájáról, valamint az igazi adventi hangulatról sem kell lemondania a közönségnek az idei, járvány sújtotta évben. Az együttes a Miskolc Televízióval együttműködve, egyenesen az otthonokba viszi a meghitt hangulatot.

Az adventi időszakban minden évben igazán meghitt hangversenyeket adó miskolci szimfonikusok ugyan a közönséggel nem találkozhatnak, de a lelkeket így sem hagyják magukra. Advent első vasárnapján a Szent Anna-templomban érezhetik magukat a nézők. A Miskolci Szimfonikus Zenekar és a televízió közösen segít a várakozás idején meghitt hangulatot varázsolni az otthonokba. Az együttest Zsíros Levente dirigálja, aki fiatal kora ellenére már most remekül vezényli a muzsikusokat.

Advent második vasárnapján a zenekar székházából jelentkeznek többek között Mozart, Hassler, Charpentier dallamaival. Ezt követően, advent harmadik vasárnapján, december 13-án már igazán télies és hamisítatlan karácsonyi hangulattal elevenedik meg a televízió képernyőjén. Vivaldi Tél című alkotása mellett ebben Torelli, Mozart, valamint Pergolesi lesz a miskolci zenekar segítségére. December 20-án pedig Handel Messiása, Saint-Saens: Karácsonyi oratóriumának első tétele, Bach 42. kantátája, Mozart C-dúr Andanteje, Liszt Angelusa és Corelli Mennyből az angyala viszi az otthonokba a karácsony szellemiségét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!