Ugrás a tartalomra

Átadták a negyedik miskolci Poptörténeti Pontot

Miskolc Televízió / Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. július 28. vasárnap 08:28
EDDA-tagokkal nyílt meg Miskolc legújabb Poptörténeti Pontja a Béla utcában. Ezt követően hét egykori EDDA-tag együtt idézte meg a csapat két legfényesebb korszakát az Ady Endre Művelődési Házban.
Juhász Ákos képgalériája a Poptörténeti Pont avatásáról

Hímer Bertalan Paya, a Miskolci Kulturális Központ programszervezője, a Rockinform újság főszerkesztője a Miskolc Televíziónak elmondta, hogy a ’70-es és ’80-as években Zselencz László (Zsöci) szüleinek a Béla utcában lévő boltjához tartozó raktárhelyiségében születtek meg az EDDA Művek legendás és úgynevezett bakancsos korszakának dalai, melyek kiadták az együttes első három komplett hanglemezének anyagát.

A programszervező beszélt arról is, hogy Miskolcon van a legtöbb Poptörténeti Pont az országban. Az első 2019-ben nyílt meg a Gárdonyi Géza Művelődési Házban Zsöcivel (Zselencz László) és Tüsivel (Fortuna László), majd az Adyban Pataki Attilával és Zsöcivel (Zselencz László), ezt a Vasas követte Pataki Attilával, Zsöcivel (Zselencz László) és Buksival (Csapó György). Ezúttal Buksival, Tüsivel, Zsöcivel és Talfival avatták fel a poptörténeti pontot.

Barta Alfonz (Talfi) emlékei szerint az a tojáspapírokkal kirakott próbaterem már csak a képeken létezik, és nagyon meglepte, hogy mára teljesen megújult az épület. – Nagyon szép lett így. Ha ilyen körülményeink lettek volna, akkor még hasznosabban tudtuk volna eltölteni itt az időt – fogalmazott.

Az emlékhely avatásán Rozsonits Tamás szakújságíró mondott beszédet, amelyben azt emelte ki, hogy ezek a zenészek hittek abban, hogy az akadályok ellenére meg tudják valósítani azt, amit szeretnének.

Zselencz László (Zsöci) azt nyilatkozta, hogy nagyon sokat köszönhetnek a miskolci közönségnek, sokat jelentett a támogatásuk az induláskor.  

Juhász Ákos képgalériája a Zártosztály koncertről

Az esemény után Zártosztály koncertet tartottak az Ady Endre Művelődési Házban „zártosztály találkozó álnéven”. A koncerten ugyanis a bakancsos EDDA Művek tagjai közül fellépett Barta Alfonz, Zselencz László, Csapó György és Fortuna László, valamint a második gyémántlemezes EDDA-korszak szerzői és zenészei: Csillag Endre, Mirkovics Gábor, Donászy Tibor, akik 2015 óta időnként fuzionálnak a bakancsos korszak zenészeivel. A koncerten a két gyémántlemezes korszak legismertebb huszonkét dala hangzott el a Kölyköd voltamtól a Gyere őrültig. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!