Ugrás a tartalomra

Idegenben szenvedett vereséget a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 07. szombat 22:10
Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a DVTK idegenben veszített az Újpest ellen. Az első félidőben a DVTK a megszokott módon építkezett, míg az Újpest inkább a gyors ellentámadásokban bízott. Ennek megfelelően a hazai kapus védett többet, de a kapufát is ők találták el. A szünet után a hazaiak szöglet után szereztek vezetést, majd a DVTK hagyott ki két ziccert, de közben a lilák egy kontra után megduplázták az előnyüket. A hajrában minden diósgyőri támadó beállt, de ezen az délutánon nem sikerült gólt lőni, miközben az ellenfél egyre inkább csak az eredmény megtartására koncentrált - írja a dvtk.eu.
Fotó: DVTK

Újpest FC - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 7188 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Aradi József, Rózsa Dávid).
ÚFC: BANAI Dávid - Branko PAULJEVIĆ, Tim HALL, Miloš KOSANOVIĆ, FEHÉR Csongor - TAJTI Mátyás, Vincent ONOVO, Heinz MÖRSCHEL - KISS Tamás, Peter AMBROSE, CSOBOTH Kevin. Vezetőedző: Nebojsa VIGNJEVIĆ. Vezetőedző: Nebojsa VIGNJEVIĆ.
DVTK: Karlo SENTIĆ - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - PERNAMBUCO, Marin JURINA, LUKÁCS Dániel. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: FEHÉR Csanád helyett TAMÁS Krisztián a 46., LUKÁCS Dániel helyett JUREK Gábor és HOLDAMPF Gergő helyett Vladislav KLIMOVICH a 63., KISS Tamás helyett Luca MACK és Peter AMBROSE helyett SIMON Krisztián a 76., Marin JURINA helyett Jérémie OOBOUNET és PERNAMBUCO helyett JUREK Gábor a 78., CSOBOTH Kevin helyett George GANEA a 80., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett BÉNYEI Ágoston a 86., Heinz MÖRSCHEL helyett Oliver JÜRGENS a 90+3. percben.
Sárga lap: GERA Dániel a 63., BANAI Dávid a 80. percben.
Gólszerző: Vincent ONOVO (1-0) az 51., Peter AMBROSE (2-0) a 66. percben.

Kulcspillanatok
51. perc: Hazai szöglett jobbról, Tajti beadására Vincent Onovo érkezett, és a rövid oldalon közelről a hálóba csúsztatott, 1-0
66. perc: Kiss vezette fel a labdát, Peter Ambrose elé tette a labdát, aki jobbról félfordulatból laposan a hosszú alsó sarokba gurított, 2-0


Edzői értékelés:
Kuznyecov Szergej: - Gólokat kellett volna lőni a helyzeteinkből, mert a futballt gólokra játsszák, és akkor minden rendben lenne.
Ezzel együtt jó mérkőzést láttunk ma, mert két jó csapat találkozott. Fontos volt, hogy ki szerzi meg az első gólt, mert az befolyásolta a játék képét. Az ellenfélnek sikerült. Nem beszélünk az előtte történtekről, a lesről, a bírókról, hogy szöglet volt vagy nem volt szöglet. Az a lényeg, hogy a folytatásban megpróbáltunk helyzeteket teremteni, gólokat lőni, egyenlíteni, majd nyerni, ám hibáztunk a második gól előtt, mert középen próbáltuk megjátszani a labdát a pálya széle helyett. Tudtuk, hogy az ellenfélnek gyors támadói vannak, akik kegyetlenül kihasználták a kontrát, így lett az eredmény 2-0.
Elmondtam a srácoknak, hogy mindent megbocsájtok, mert minden megtörténhet a futballban, de egyet elvárok, hogy a szurkolóink lássák rajtuk, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig mennek. Ez nem azt jelenti, hogy nem akart volna eléggé valaki, hanem ilyen nehéz helyzetben mindig pluszt kell beletenni. Mert egy győzelemhez mind a 11 pályán lévő játékosra szükség van.
Ha ez lesz a legrosszabb meccs ebben a magyar bajnokságban, akkor elmondhatjuk, hogy elég jó színvonalú az OTP Bank Liga. Bevállaljuk a támadó focit akkor is, ha tudjuk, hogy az nagy rizikóval jár. És néha az élet nem segít, mert egészen másként is alakulhatott volna ez a mérkőzés.
Most kielemezzük a mérkőzést, majd elkezdjük a felkészülést a következő találkozóra, sok munka vár ránk. A mai eredmény megmarad a történelemkönyvekben, azon már nem tudunk változtatni. De a második körben még nagyobb győzni akarással várjuk az Újpestet Diósgyőrben.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!