Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2024.07.16.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 16. kedd 07:28
A meteorológia szerint könnyen lehet, hogy az idei nyár legforróbb napja a mai: a hőmérő higanyszála országszerte 35 és 42 fok közé is felkúszhat. A déli óráktól térségünkben záporokra, zivatarokra is készülni kell.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

A Hungaromet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben, valamint az Északi-középhegységben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás és viharos széllökések társulhatnak. A déli, délkeleti, majd este a Dunántúl északnyugati részén az északira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, a zivatarosabb tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maradhat a maximum. 

Az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet. Késő este 21 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Levegőminőség

A levegőminőségről kedden sem lehet annyit beszélni, mint a hőmérsékletről. Nagyjából ennyit: a pmmonitoring.hu adatai szerint városszerte kiváló a levegő.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi jönnek a városi fenntartású utakról:

Továbbra is zajlik a távfűtési vezetékek cseréje a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkolót lezárták. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig július 30.-ig teljes szélességében le van zárva az úttest.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Augusztus 20 u. - Selyemrét u.  Kereszteződés
Álmos u. 31
Bartók Béla u. 39
Balassi u. 12
Bencések útja 111
Berekalja u. 9
Csermák A. u. 67
Csokonai V. M. 100
Dráva u. 2
Enyedi Gy. u. 1
Felmező u. 8
Futó u.-Kapitány u. ker.
Győri kapu 60. sz. mögött
Hock J. u. 7
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Hutás u. 1
Iglói u. 24/A
Kázmér u.14
Késmárki u.
Kodály Z.u. 88.
Lehár F. u. 4
Lehár F. u. 5
Lévay u. – Soltész N. K. u. kereszteződés
Liszt F. u. 13/b
Meggyesalja u. 38
Móra F. u. 35.,
Nagyszebeni u. 9
Nagy Lajos király u. 3
Negyvennyolcas u.31.
Róna u.
Soltész N.K. u. 26
Soltész N. K. – Kont u. kereszteződés
Sütő J. u. 6
Szarkahegy u. 2.
Szemere u.20
Szeretet u.16
Szervezet u. 27
Tapoly u.18
Tinódi u.12
Tokaji F. u. 32
Vasverő u. 56-58
Vécsey u.12
Zempléni u. 3.

Horoszkóp

Kos
Sok mindent szeretnél véghez vinni ma, de apróbb nehézségek akadályoznak abban, hogy valódi munkához láss. Próbálj ne túl sok időt vesztegetni rájuk, koncentrálj a fontosabb feladataidra, mert ezek később megtérülnek majd.
Bika
Úgy érzed, mintha valaki folyton csak azért mondana ellent neked, hogy a te dolgodat nehezítse, pedig lehet, hogy súlyosabb okok állnak a háttérben, mint egyszerűen a te bosszantásod. Próbáld a konfliktus gyökerét kezelni.
Ikrek
A nehéz órákban szükséged van egy helyre, ahol otthonosan és biztonságban érezheted magadat. Ha nehézségek előtt állsz, vedd körbe magadat olyan emberekkel, akiket közel érzel magadhoz, és akik képesek feltölteni téged energiával.
Rák
Ügyesen boldogulsz egy rád bízott, szokatlan feladattal, és ez elég energiát ad ahhoz, hogy összegyűjtsd a bátorságodat, és belevágj valami olyasmibe is, ami régóta érdekel, de eddig nem voltál elég bátor hozzá.
Oroszlán
Romantikus hangulatban vagy, de a párod nem biztos, hogy úgy fogadja a közeledésedet, ahogyan azt szeretnéd. Ne vedd rögtön a szívedre a dolgot, inkább próbáld kideríteni, mi áll a háttérben, és segíts neki, ha arra van szüksége.
Szűz
Szinte nem is érzékeled ma az idő múlását, mert minden a kedved szerint alakul, és azt kívánod, bárcsak sose érne véget ez a nap. Élvezd ki a kellemes pillanatokat, és ne felejtsd el a boldogságodat megosztani mással is.
Mérleg
Sokat aggódtál a közelmúltban egy mostani helyzet miatt, de a dolgok végül sokkal jobban alakultak, mint ahogyan számítottál rá. A kellemes élmény hatására egészen felszabadulsz, elengeded a sok feszültséget, és végre fel tudsz töltődni egy kicsit.
Skorpió
Egy kellemetlen helyzetre hevesebben reagálhatsz, mint ahogyan az várható lenne, de úgy érzed, ideje volt, hogy valaki a helyére tegye a dolgokat. Ha a reakciód kissé túlzás is volt, az eredmény mindenképpen megérte.
Nyilas
Viselkedj higgadtan, amikor valaki olyan igazságot mond ki, amit nem szívesen hallasz, de tagadhatatlannak érzed. Ahelyett, hogy elmenekülnél a probléma elől, inkább próbálj megoldást keresni rá, ha nem akarsz újra szembenézni vele.
Bak
Nehéz visszaszokni valamibe, amivel egy ideje nem kellett bajlódnod, de ha az első lépéseket megteszed, gyorsan visszatér a rutinod, és egyre könnyebben veszed a felmerülő akadályokat. Szorítsd erősen a gyeplőt, akkor nem esel le a nyeregből.
Vízöntő
Fordulóponthoz érsz, amikor eldől, mennyit ért mindaz az energia, amit nemrég egy számodra fontos dologba fektettél. Ha szerencséd van, és nem ijedsz meg a kihívásoktól, akkor most nem csak magadnak, de másoknak is bizonyíthatsz.
Halak
Végre olyasmivel foglalkozhatsz, ami fontos a lelki békéd megtalálása szempontjából, de nem biztos, hogy az anyagi biztonságot is garantálja. Próbáld meg ez utóbbit úgy megteremteni, hogy az elsőről se kelljen teljesen lemondanod, mert akkor megint csak felborul az egyensúly.

Forrás: bien.hu

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!