Ugrás a tartalomra

A felújítás miatt átmenetileg leszerelték az Avasi kilátó csúcsát

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 13. csütörtök 09:38
A munkálatok délelőtt kezdődtek, és várhatóan az esti órákig tart, ez idő alatt a Miskolc Televízió és a Rádió1 helyi adásának földfelszíni sugárzása szünetel, és bizonyos szolgáltatóknál is szolgáltatáskiesés várható.
Óriásdaruval emelték le a tévétorony csúcsát - Juhász Ákos képgalériája

Rövid, de annál látványosabb szakaszához érkezett szerdán az Avasi kilátó felújítása - írta közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Április 12-én délután óriásdaruval emelték le a tévétorony csúcsát, egészen pontosan azt az acél szerkezetű toronymagasítást, amelyen jelenleg a Rádió1 és a Miskolc TV antennái vannak.

- A rendhagyó „csúcstámadás” időpontját azért nem lehet teljesen pontosan megjósolni előre, mert azt, hogy az idén hatvanéves épület rögzítő csavarjait állapotukból adódóan mennyi idő alatt lehet majd kicsavarni, vagy levágni, nehéz megbecsülni - tették hozzá. 

Horváth Csongor képgalériája

A rendhagyó látványosságot sokan kísérték figyelemmel a Szent István téren, ahonnan a jó időnek hála kiválóan látható volt a munkafolyamat.  A kilátó közvetlen közelébe azonban nem lehetett majd felmenni aznap, mivel az továbbra is lezárt építési terület.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a  Kilátó ReStart eredményeként a teljes épület újjászületik és megújul annak környezete is.

További hírek

Olvasnivaló