Ugrás a tartalomra

Létszámhátrányban nem maradt esély

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 18. vasárnap 09:55
Az OTP Bank Liga 3. fordulójában álomszerűen kezdett a DVTK Székesfehérvárott, szombaton, A végeredmény 5-1 lett a hazaiak javára.
Forrás: dvtk.eu

Prosser Dániel nemcsak megszerezte a vezetést a 26. másodpercben, hanem utána is újabb helyzeteket alakított ki. Az első negyedóra végéhez közeledve a hazaiak egyenlíteni tudtak, majd Dušan Brković kissé szigorú kiállítása miatt hátrányba kerültek. A második játékrész első helyzetét is a DVTK alakította ki, de utána a hazaiak érvényesítették a létszámfölényüket. A találkozó után a vendégszurkolók hosszú perceken keresztül éltették a hősiesen küzdő csapatot.

Marko Nikolić: - Gratulálok a játékosoknak! Nemcsak a mai mérkőzés miatt, hanem erősen kezdtük a bajnokságot. A három győzelem során tizenegy gólt lőttünk, azaz majdnem négy gólt szereztünk mérkőzésenkénti átlagban. De azt mondom, a földön kell maradni, még csak a bajnokság elején járunk.
Ma jó mérkőzést játszottunk, pedig egy ilyen nyitány után mindig nehéz, hihetetlen, hogy a 26. másodpercben hátrányba kerültünk. Az első tíz percben nagyon idegesek voltunk, ezért fontos, hogy gyorsan sikerült egyenlíteni.
A DVTK agresszíven, sok szabálytalansággal játszott, a szünetben mondtuk is a játékosoknak, hogy nyugodjanak le, és a saját játékunkra figyeljenek. Azt gondolom, a közönség is élvezte a mérkőzést, a sok helyzetet, a sok gólt.
Fernando Fernández: - Két különböző mérkőzést láttunk ma. Az első addig tartott, amíg teljes létszámban nyílt mérkőzést játszottunk, ezt követően viszont fölénk kerekedett az ellenfél. Amíg huszonketten játszottak, az történt, amire egész héten készültünk, és amit elterveztünk. Megkönnyítette a dolgunk a gyors vezetés, de mindig nehéz a jó erőkből álló, és ezen az estén kifejezetten támadó felállásban játszó Fehérvár ellen. 
Létszámhátrányban mindig nehéz játszani. Könnyű lenne, a játékvezetőt emlegetni, de sosem szoktam, most sem teszem. Egy rutinos játékosnak jobban kell figyelni az első sárga lap után, még akkor is, ha Petriak nagyon okosan keresztezett Brković előtt. Inkább azzal foglalkozok, hogy könnyű gólokat szerzett az ellenfél: két gólt, pontrúgás, egyet bedobás után kaptunk, ez nem a létszámhátrány, hanem a koncentráció hiánya miatt történt.
Az eredmény miatt szomorú vagyok, mert egy nagy különbségű vereséget szenvedtünk, azonban egészen másként is alakulhatott volna. A mai napon minden összeesküdött ellenünk, kezdve Adukor kiválásával a bemelegítés során, utána jött a kiállítás és a többi. Most fel kell készülni a Mezőkövesd ellen, mert bebizonyítottuk, egyenlő létszám mellett bárki ellen partiban vagyunk.

Programok