Ugrás a tartalomra

Bármikor nyithatnak ablakot a távolsági buszon az utasok

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. július 23. kedd 16:49
Huszonöt fok fölött bekapcsolják a Volánbusz járatain a légkondicionálót, már, amelyiken van.
Új járművek a Volánnál a Búza téren is / Fotók: Juhász Ákos

Korábban írtunk róla, hogy sokan panaszkodnak a nyári vonatozás okozta temérdek kellemetlenségre. Többek között arra, hogy gyakran nincs klíma a vasúti kocsikban, amit maga a MÁV is elismert. Most, mint társvállalatot, a Volán-t kérdeztük, hogyan készítik fel a távolsági buszokat a 35-40 fokos hőségre. 

- Társaságunk számára kiemelten fontos a komfortos utazás biztosítása, ezért járatainkon folyamatosan ellenőrizzük a klímaberendezések, illetve a szellőzőrendszerek, ablakok megfelelő működését – nyilatkozta portálunknak a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. 

- Járművezetőink mindent megtesznek azért, hogy az utastérben megfelelő hőmérsékletet, komfortos utazást biztosítsanak utasaink számára. Az utastéri légkondicionáló berendezéssel felszerelt járművekben a nyári időszakban (május 1. és augusztus 31. között) plusz 25 fok Celsius utastér-hőmérséklet felett működtetjük a légkondicionáló berendezést, beállításáról autóbusz-vezetőink gondoskodnak. Amennyiben az időjárási körülmények indokolttá teszik, ezen időszakon kívül is elrendeljük a klíma működtetését – tájékoztattak. 

A Volán távolsági buszainak több mint négy-ötöde klímával ellátott

Beszámoltak róla, hogy a klímaberendezéseket rendszeresen fertőtlenítik, és meghibásodásuk esetén mielőbb javítják. Megtudtuk, hogy légkondicionáló berendezés hiánya, vagy meghibásodása esetén az autóbusz-vezetők gondoskodnak az ablakok és tetőszellőzők nyithatóságáról. Kifejtették, hogy az utasok szintén kinyithatják azokat, de a klímaberendezések működése esetén az ablakok nyitása nem javasolt, mert ronthatja a hűtés hatékonyságát. 
 
- Társaságunk 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában eddig kétezer-ötszáz új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a beszerzések idén is folytatódnak. Az új beszerzésű járművek kivétel nélkül légkondicionáló berendezéssel felszerelten érkeznek. 5840 darabos autóbuszflottánk több mint négy-ötöde klímaberendezéssel rendelkezik. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományunk egyre kényelmesebb utazási körülményeket kínál a nyári melegben is – tudatták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!